Seitennavigation

Fietsen in Emsland

Een authentiek platteland

Vanaf de Nederlandse grens gaat het zo het Emsland in! Door mooie rivierlandschappen, geheimzinnige moerasgebieden en een authentiek platteland kunnen de mooiste fietskilometers worden afgelegd. Duidelijk kaartmateriaal, uitstekende bewegwijzering, huurfietsen, een koffertaxi, fietsenbus en een aantrekkelijk geprijsd ticket voor bus en trein behoren tot het serviceaanbod dat deze regio de vakantiefietser biedt.

De vele (culturele) bezienswaardigheden liggen meestal direct aan de fietsroute: cruiseschepen bij de Meyer Werft, stoomploeg in het Moormuseum, plantenteelt ‘Emsflower’, kasteel Clemenswerth, maritiem openluchtmuseum in Haren en nog veel meer.

Aan plezier en genot geen gebrek. Een rit met de smalspoorbaan, een kanotocht, een dag in het klimpark, boerengolf of avontuur in het bos: dat is puur vermaak voor groot en klein. Wat dacht u van een rondje golf of een dagje wellness? En koffiedrinken in een van de fraaie boerderijcafés wordt een dagelijks ritueel.

De Emsland-Route (ronde tocht van 300 km) smaakt naar meer. Gelukkig heeft het Emsland ook lange fietsroutes te bieden. Langs het Dortmund-Ems-Kanal wordt het dankzij de sluizen en schepen nooit saai. De Ems-Radweg heeft van de ADFC vier sterren gekregen, de Geest-Radweg verbindt de Ems met de Hanzestad Bremen, de Hase-Ems-Tour staat voor romantisch fietsen langs de rivier, en de Duits-Nederlandse United Countries Tour biedt twee culturen op één route.

Kaartmateriaal, uitmuntende bewegwijzering, huurfietsen, koffertaxi, een fietsbus waarmee u ook eens een etappe kunt inkorten, en een voordelig Tourenticket voor bus en trein behoren allemaal tot de service. Het boekingsteam van Emsland Touristik biedt eersteklas advies.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Ordeniederung 2
49716 Meppen

Telefoon: +49 (0)5931 / 442266
Fax: +49 (0)5931 / 443644

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.