Seitennavigation

Fietsen in het Emsland

Fietsregio met vlakkelandgarantie

Wilde u zich altijd al (weer) op het fietszadel slingeren? Dan bent u in het Emsland op de goede plek! Deze groene regio aan de Nederlandse grens is ideaal voor een fietsvakantie. Op de pedalen naar de heerlijke rivierdalen van Ems en Hase, door geheimzinnige venen of oeroud boerenland. Levendige, idyllische plaatsen bieden gezellige accommodatie en gastronomie. Word ook Emsland-fan!

De highlights liggen meestal direct langs de routes: de cruiseschepen van de Meyer Werft brengen bezoekers in verwondering, net als de grootste stoomploeg ter wereld in het Moormuseum, of het reusachtige oppervlak van de gigantische plantenkwekerij Emsflower. Wie aan het einde van de allee het barokslot Clemenswerth ontwaart, de maritieme mijl in Haren of de historische gebouwen in Haselünne ontdekt, die weet: nu ben ik op vakantie!

Aan plezier en genot geen gebrek. Een rit met de smalspoorbaan, een kanotocht, een dag in het klimpark, boerengolf of avontuur in het bos: dat is puur vermaak voor groot en klein. Wat dacht u van een rondje golf of een dagje wellness? En koffiedrinken in een van de fraaie boerderijcafés wordt een dagelijks ritueel.

De Emsland-Route (ronde tocht van 300 km) smaakt naar meer. Gelukkig heeft het Emsland ook lange fietsroutes te bieden. Langs het Dortmund-Ems-Kanal wordt het dankzij de sluizen en schepen nooit saai. De Ems-Radweg heeft van de ADFC vier sterren gekregen, de Geest-Radweg verbindt de Ems met de Hanzestad Bremen, de Hase-Ems-Tour staat voor romantisch fietsen langs de rivier, en de Duits-Nederlandse United Countries Tour biedt twee culturen op één route.

Kaartmateriaal, uitmuntende bewegwijzering, huurfietsen, koffertaxi, een fietsbus waarmee u ook eens een etappe kunt inkorten, en een voordelig Tourenticket voor bus en trein behoren allemaal tot de service. Het boekingsteam van Emsland Touristik biedt eersteklas advies.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.