Seitennavigation

Fietsen door Nedersaksen - Vakantie in het fietsparadijs

Welkom in fietsland Nedersaksen!

vergroten

Radfahren in Niedersachsen
© TMN/Peter Hamel

Bij ons zijn er talrijke fietstochten voor jong en oud, voor recreatiefietsers of sportieve wielrijders, voor individualisten, groepen of het hele gezin, tochten voor een weekend of een hele fietsvakantie. Daar vindt iedereen iets van zijn gading – beloofd!

Of u nu op pad bent met fiets en trein of overnacht in de fietsvriendelijke Bett+Bike-accommodaties, wij weten wat u als pedaalridder nodig hebt, en zo laat u de stress van alledag snel achter u. Hier kunt u kijken tot aan de horizon, genieten van het pano - rama van het middelgebergte en fietsen langs knusse beekjes en grote rivieren. U hoort nog het kraken van de oude molenraderen en beleeft bij de oude sluizen hoe maritieme gebruiken tot leven komen. Onder heerlijk omzoomde lanen lijkt de tijd bijna te hebben stilgestaan. Neem op uw fietstocht de tijd om een van de talrijke UNESCO-werelderfgoederen in Niedersachsen te bezichtigen, of houd een pauze in een typisch Noord-Duits ‘Melkhüs’. Op onze fiets - routes valt er veel te ontdekken.

Fietsroutes voor iederen

Met de Elberadweg en de Weser-Radweg vindt u in Nedersaksen twee van de meest geliefde lange fietsroutes van Duitsland. Daarnaast wachten er talrijke afwisselende routes als de Ilmenauradweg, de ronde fietsroute Weites Land, de Friedensroute Münster- Osnabrück of de Internationale Dollard Route. En voor wie het liever sportief heeft: de mtb netwerken in de Harz of in Naturpark Solling-Vogler hebben voor mountainbikers de nodige uitdagingen in petto. Bent u nieuwsgierig geworden? Laat u dan inspireren voor uw volgende fietsvakantie in fietsland Niedersachsen. We verheugen ons op uw komst!

Vakantieland Nedersaksen op Facebook

meer

Camping in Nedersaksen

meer

Op pad in Nedersaksen

meer