Seitennavigation

Fietstochten met GPS

Fietsland Nedersaksen

vergroten

Cyclist on the lakeside of the Dümmer
© Tourist Information Dümmerland

Altijd de juiste koers met hulp vanuit de hemel

Met een GPS blijft u altijd op het juiste pad, ook op de fiets. Met behulp van satellietnavigatie komt u ook zonder de kaart te bestuderen op uw bestemming aan. Met het GPS-apparaat aan uw stuur weet u altijd precies waar u bent en waar u naartoe moet. Maar u krijgt hiermee niet alleen informatie over uw huidige locatie: ook het resterende aantal kilometers en het tijdstip van aankomst op uw bestemming is belangrijke informatie voor tijdens uw tocht. Zo kan het u niet gebeuren dat de trein op uw plaats van bestemming net voor uw neus wegrijdt.

Fietsen met een GPS gaat anders dan u misschien gewend bent van de auto. Op de GPS-apparatuur die u op uw fiets gebruikt, zet u eerst een ‘track’, een bestand met daarin het verloop van de route. Op onze Website vindt u van alle lange fietsroutes op deze kaart de gratis GPX- en KML-gegevens. Downloaden, op uw apparaat zetten en op de trappers! Zo gemakkelijk kan een fietsvakantie in Niedersachsen zijn. Maar misschien wilt u uw fietstocht ook al eens vooraf bekijken vanuit vogelperspectief en alvast de leukste plek uitzoeken om pauze te houden? De KML-gegevens kunnen door Google Earth worden ingelezen en u kunt er zo ‘op los vliegen’. U wilt onderweg flexibel zoeken naar uw volgende overnachtingsplek? Op www.bettundbike.de vindt u een bestand met daarin alle ‘Bett+Bike’-locaties, om te downloaden voor uw GPS-apparaat.

Heeft u geen eigen GPS-apparaat om te gebruiken bij het fietsen? Geen probleem: voor het Land zwischen Elbe und Weser, de regio’s Mittelweser en Elbe und Wendland en voor de Volksbank-Arena Harz kunt u GPS-apparaten huren met fietstochten voor het betreffende gebied.

De meeste fietsgebieden in Niedersachsen bieden u overigens ook GPS-gegevens voor uw dagtochten aan.

 

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.