Seitennavigation

Gastronomie van de heide

Lüneburger Heide culinair

vergroten

Heidschnucke in the nature park
© Naturpark Lüneburger Heide e.V. / Hilke Feddersen

De liefde gaat door de maag, zoals bekend, en dat geldt ook voor de liefde voor onze regio. De keuken van de Lüneburger Heide heeft vele typerende specialiteiten voor dit land in petto en is veel afwisselender dan u misschien denkt.

De beroemde heideaardappelen, de boekweittaart, de asperges, de heidehoning en het lamsgebraad kent bijna iedereen. Maar hoe zit dat met de vers gevangen spiering en het frisse Schnuckenbräu-bier? Als toetje zijn er huisgemaakte boekweitpannenkoeken met gekweekte bosbessen en een Heideküsschen-borrel als bekronende afsluiting.

Beproefde eethuizen en restaurants bieden onder het vignet 'regionale eetcultuur' spijzen uit de regio aan. Fraaie boerderijwinkels, authentieke hoeves en romantische cafés staan garant voor culinair genot. En als u de smaak te pakken hebt, kunt u de typerende regionale producten vaak direct ter plaatse aanschaffen. Dus ga op een culinaire ontdekkingstocht over de Lüneburger Heide.

Contactgegens

Lüneburger Heide GmbH

Wallstraße 4, 21335 Lüneburg

Telefoon: +49 (0) 700 / 20993099

Email: info@lueneburger-heide.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.