Seitennavigation

Göttingen

Universiteitsstad met traditie en levenskwaliteit

Göttingen, de stad die kennis vergaart, de universiteitsstad, de studentenstad, de stad van Gauß en Lichtenberg.
Tot ver over de grenzen is Göttingen echter ook bekend als festivalstad waar theater, literatuur en muziek een bijzondere plaats innemen. De Internationale Händelfestspiele zetten evenzeer hun stempel op de jaarlijkse evenementenkalender als het Jazzfestival of de Literaturherbst.

De historische binnenstad, gekenmerkt door middeleeuwse kerken en het schitterende Altes Rathaus, biedt plaats aan het uitgestrekte voetgangersgebied.


De bijzondere winkels in de aantrekkelijke zijstraten nodigen u hier uit voor een slentergang, en de veelzijdige gastronomie voor een verblijf. In de zomer verspreiden de straatcafés een mediterrane flair, en in de winter bieden vele restaurants in een gezellige sfeer spijzen uit alle landen van de wereld en voor iedere beurs.

Onovertroffen is de uitmuntende bereikbaarheid van de stad. Hoe u het ook beziet, Göttingen ligt altijd midden in Duitsland. Door de optimale verbinding over de weg en per spoor bereikt u de binnenstad in een mum van tijd vanuit alle windstreken, bv. comfortabel met bus en auto over de belangrijkste noord-zuidtangent, de A7, en de nieuwe oost-westverbinding, de A38.

Elke dag maken meer dan honderd ICE-verbindingen een comfortabele reis met de trein mogelijk. Göttingen: leefbaar en bekoorlijk, goed te bereiken, met vele facetten, het ontdekken waard.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Markt 9
37073 Göttingen

Telefoon: +49 (0) 551 / 499800
Fax: +49 (0) 551 / 4998010

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.