Seitennavigation

Golfland

Swingen’ in golfparadijs Nedersaksen

Naast de vele bezienswaardigheden, attractieparken, schitterende natuur, historische vakwerkstadjes en boeiende metropolen, is Nedersaksen ook een echte ‘Golfstaat’ én lekker dicht bij Nederland!


Van de zilte Noordzeekust tot aan de Harz biedt Nedersaksen meer dan 80 uitdagende 9-, 18- en 27-holes golfbanen. Stijlvolle hotels, uitstekende wellnessfaciliteiten en aantrekkelijke arrangementen bieden pure ontspanning in een schitterende omgeving. Een golfvakantie laat zich perfect combineren met een stedentrip, strandbezoek, uitstapje naar een thema- of attractiepark, een heerlijke fietstocht of prachtige wandeling. Culinair staat Nedersaksen bekend om zijn hotels en restaurants van sterrenklasse en lekkere streekproducten.

Het zilte noorden

De zuivere zeelucht opsnuiven en genieten van eindeloze horizonten en bedrijvige havensteden. Verwend worden in het grootste Thalassocentrum van Duitsland, of een gezondheidseldorado ontdekken in Bad Zwischenahn. De bekendste winkelsteden zijn de Hanzestad Bremen en de universiteitsstad Oldenburg. De vele golfbanen bevinden zich ondermeer in de duinen van het eiland Langeoog, op de Ostfriese kleigronden, verende veengronden en in schitterende parklandschappen, zoals het Grafschaft Bentheim.

Lüneburger Heide

Een van de meest geliefde vakantiegebieden in Nedersaksen met attractieparken, een uniek heidelandschap en historische bezienswaardigheden. Rondom Lüneburg zijn de nodige golfclubs te vinden. Een 8-tal banen biedt met de HeideGolfCard een aantrekkelijk combiarrangement. Na een sportieve golfdag wordt pure ontspanning voor lichaam en geest gevonden in de zoutthermen SaLü. De bruisende studentenstad Lüneburg biedt op culinair gebied alles waar de echte Bourgondiër van houdt

Regio Hannover

Deze groene stad met zijn vele stadsparken en historische gebouwen, biedt ook heerlijke winkelpromenades en een uitgebreid culinair aanbod. Golfen kan in de directe omgeving van de stad, waarbij er een grote keuze is uit locaties en mogelijkheden, van snuffelcursus tot golfclinic. Ook voor kinderen is hier voldoende te ondernemen. De Erlebnis-Zoo Hannover, het SEA LIFE aquarium en het dinosauriërpark Münchehagen wachten op hun jonge bezoekers.

Weserbergland & Harz

Glooiende heuvels, bossen en de Weser als natuurlijke barrière. Het Weserbergland lijkt wel één grote golfbaan. Behalve putting en pitching greens biedt de omgeving tal van culturele en historische bezienswaardigheden. In de bergachtige Harz hebben vier golfbanen de handen ineen geslagen met de GolfHarzCard, die de mogelijkheid biedt met drie uitgekozen golfbanen kennis te maken. Naast een overdaad aan natuurschoon, zijn er ook veel interessante en historische steden, zoals het bezienswaardige Goslar.


Meer informatie: www.golf-in-niedersachsen.de (D)
 

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.