Seitennavigation

Große Butjadingen Rundtour

Geniet van het uitzicht op het UNESCO-Wereldnatuurerfgoed Waddenzee

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Zoals bij alle fietsroutes op het Noordzee-schiereiland Butjadingen kunt u de grote Butjadingen Rundtour op een willekeurige plek starten. Door de bewegwijzering is het mogelijk om de route in beide richtingen te volgen. Ons advies voor de route: begin in Burhave aan het strand. In de Strandallee vindt u naast de toeristische dienst en de speelschuur ook kleine shops en talrijke mogelijkheden om uw batterijen op te laden voor de lange tour. Op uw tocht langs de dijk komt u eerst voorbij de Noordzee-lagune en vervolgens de idyllische haven met viskotters in Fedderwardersiel. Daar kunt u het Nationalpark-Haus Museum bezoeken, een koffie aan de haven drinken of direct bij de kotters krabben kopen. Verder voert de rondweg u langs de dijk richting Tossens. Op de weg komt u in Feldhausen voorbij een ‚melkhuis‘ en de Langwarder Groden. Daar kunt u de ontwikkeling van de  flora en fauna in het UNESCO-wereldnatuurergoed Waddenzee van dichtbij beleven. In Tossens voert de tour u langs het Friesenstrand, het enigste themastrand van Duitsland. Het Piratenzandstrand biedt heel wat recreatiemogelijkheden: ravotten op de speeltuigen, vliegeren of in een van de bars en restaurants genieten van een snack. De route leidt u verder langs de dijk naar het strand  Eckwarderhörne. Daar hebt u ook de kans om een snack te kopen of te genieten van het uitzicht op het UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee of op Wilhelmshaven en de Jade-Weser-Port aan de overkant van de Jadeboezem. Van mei tot september kunt u zich met de fietsveer naar Wilhelmshaven laten overzetten. Het wellicht mooiste stuk van de route voert u direct langs het water van Eckwarderhörne naar Eckwardersiel. U gaat verder over het land tot Stollhamm, terwijl u kunt genieten van het brede uitzicht op de weides en velden. Van daaruit brengt de rondweg u voorbij het vogelreservaat Stollhammer Wisch richting Waddenserdeich. Van hieruit fietst u terug langs de dijk naar uw vertrekpunt.

Bewegwijzering

De goede bewegwijzering van alle rondwegen in Butjadingen maakt het mogelijk om te fietsen zonder kaart. Een gratis flyer met alle routevoorstellen maakt de fietsbelevenis uiteindelijk perfect.

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

Het verloop van alle bewegwijzede rondwegen in Butjadingen is doorlopend vlak en en voert u langs rustige land- en dijkwegen. De routes zijn ook geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Overnachting onderweg

Het ‚Altes Zollhaus‘ in Butjadingen-Burhave en de camping ‚Treff am Deich‘ in Butjadingen-Eckwarderhörne zijn gecertficeerde Bed & Bike-zaken en bieden accomodatie en diensten voor fietsers.

Contactgegens

Tourismus-Service Butjadingen GmbH & Co. KG

Strandallee 61, 26969 Butjadingen

Telefoon: +49 (0) 4733 / 929340
Fax: +49 (0) 4733 / 929399

Email: urlaub@butjadingen.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.