Seitennavigation

Handleiding bij de fietsrouteplanner

Bestemmingen invoeren, kaart verschuiven, data delen en nog veel meer

vergroten

Adresseingabe Radroutenplaner Niedersachsen
© TMN

Zo eenvoudig werkt het

  • Vul direct adressen in bij velden A en B

  • of klik op de kaart om start- en eindpunt te selecteren

  • Door op + te klikken, kunnen meer punten worden toegevoegd (of door meer te klikken op de kaart).

 

Verwijderen van punten (werkt alleen bij meer dan twee punten)

  • Beweeg met de muis over de adressen en klik op X.
  • Klik op een bestemming op de kaart (link).
  • De route wordt in beide gevallen automatisch opnieuw berekend.

 

De kaart bewegen:

  • scroll om in en uit te zoomen op de kaart (cursor moet op de kaart staan, anders beweegt de routebeschrijving). Of gebruik eenvoudig de + en – buttons in de rechterrand van het beeldscherm.
  • Om de kaart te verschuiven drukt u de linkermuisknop in en schuift u de kaart naar de gewenste positie.

 

Tips voor kenners:

Wij hebben een paar functies ingebouwd voor de meer geoefende gebruiker. Deze functies maken het leven eenvoudiger. Om te voorkomen dat ze voor verwarring zorgen bij beginners, hebben we ze een beetje verstopt.

Tussenstops invoegen: om op een route een tussenstop in te voegen, verschuift u de lijnen met de muis van het witte punt naar het nieuwe gewenste doel. Als u de muis loslaat, wordt de bestemming toegevoegd en de route opnieuw berekend.
Punten verschuiven: om een punt te verschuiven, klikt u het eenvoudig aan met de muis en sleept u het ergens anders heen. Als u de muis loslaat, wordt de route opnieuw berekend.

Volgorde wijzigen: om een route om te draaien of de volgorde van de wegpunten te wijzigen, klikt u eenvoudig een regel aan met de muis en sleept deze naar een andere plek. Daarna wordt de route opnieuw berekend.

Interactief hoogteprofiel: beweeg met de muis over het hoogteprofiel om te zien welk punt op de route overeenkomt met het punt op het hoogteprofiel. Dit werkt overigens ook bij de lijst van route-aanwijzingen. Rechtsboven in het hoogteprofiel is dan de hoogtewaarde van dit punt te zien. Als u met de muis een gedeelte in het hoogteprofiel markeert (klikken en slepen), dan wordt de hoogtemeterwaarde voor dit stuk berekend en rechtsboven getoond en het overeenkomstige deel van de route wordt op de kaart extra benadrukt.

Data downloaden en delen: onder de routeaanwijzingen kunt u de route als KML- of GPX-bestand downloaden. KML-bestanden kunnen bijvoorbeeld in Google Earth worden gebruikt, GPX-bestanden kunnen in alle gebruikelijke GPS-apparaten worden gebruikt of op routeportalen worden geüpload. De GPX- en KML-bestanden hebben een gestandaardiseerde naam. Eventueel moet u de bestanden een andere naam geven zodat u weet bij welke route ze horen.
Bovendien kunt u uw geplande route per e-mail versturen of via facebook delen.

 

Trein en bike?

Geen probleem: gebruik eenvoudig de functie „stations tonen“ en zie welke stations er op uw route liggen. Voor meer informatie over reistijden en de mogelijkheden om uw fiets in de trein mee te nemen, kunt u gebruik maken van de dienstregeling van de Deutsche Bahn

 

Alles duidelijk?

Dan wensen wij u veel plezier met het plannen van uw route en het fietsen met de fietsrouteplanner Nedersaksen.

Contactgegens

TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Essener Straße 1, 30173 Hannover

Telefoon: +49 (0) 511 / 2704880

Email: info@niedersachsen-radroutenplaner.de

Gratis folders & brochures

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.