Seitennavigation

Hann. Münden

Vakwerk en 3-rivieren-stad

Als „één van de zeven mooist gelegen steden ter wereld“ zou Alexander von Humboldt de vakwerkstad aan de samenloop van Fulda en Werra naar de Weser ooit hebben beschreven. Met de meer dan 700 vakwerkhuizen uit de 6e eeuw, torens en restanten van de oude stadsvesting, evenals prachtige bouwwerken uit de Weserrenaissance heeft het vakwerkjuweel, zeker op Europees niveau, haar middeleeuwse karakter behouden.

Hann. Münden is bovendien de „draaischijf van de langeafstands fietspaden” en biedt fietsplezier in alle windrichtingen, want hier beginnen de fietsroutes langs Weser (450 kilometer), Werra (300 kilometer) en Fulda (200 kilometer). Alle fietsroutes verlopen door de rivierdalen over verharde, goed bewegwijzerde fietspaden zonder noemenswaardige stijgingen.

Ontdek idyllische rivierlandschappen, betoverende vakwerksteden, kloosters en burchten, maar ook prachtige natuurparken en het thuis van vele bekende figuren uit sprookjes en sagen, zoals Doktor Eisenbart, Baron Münchenhausen en de rattenvanger van Hameln.

In de zomer komt de legendarische wonderdokter uit de baroktijd, dokter Eisenbart, tijdens spreekuren en een openlucht theater tot leven. Een rondvaart mag bij een bezoek aan de stad zeker niet ontbreken. De rivieren zijn bovendien heel geschikt om langs te fietsen, wandelen, peddelen of inline skaten.

Uw directe contact

Contactgegevens en informatie

Rathaus, Lotzestr. 2
34346 Hann. Münden

Telefoon: +49 (0) 5541/ 75313
Fax: +49 (0) 5541 / 75404

Email

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.