Seitennavigation

Hann. Münden

Kanoregio aan drie rivieren

vergroten

Canoeists on the Weser
© Mittelweser Touristik GmbH

De stad is bijna volledig omgeven door water, wat in het verleden en tot op vandaag een belangrijke rol in het leven van de stad speelde. Nu dienen Weser, Werra en Fulda niet meer als handelsroutes, maar bieden de mogelijkheid, de romantische rivierlandschappen actief met de kano, kajak, roeiboot of vlot te beleven.

Met de opening van vijf nieuwe aanlegplaatsen in de omgeving van het natuurpark Münden in het voorjaar van 2007 werd een verbinding tussen Werra en Weser gecreëerd. Zo zijn er nu op de Werra niet minder dan 253 kilometer bevaarbaar vanaf Themar in Thüringen en in het Weserbergland meer dan 200 km tot Vlotho. Bovendien zijn de routes uitgerust met voldoende aanleg- en rustmogelijkheden voor kano- en kajakvaarders en roeiers, zodat de ontdekking van de idyllische rivierlandschappen met hun historische vakwerksteden, bruggen, kloosters en kastelen rondom Hann. Münden niets meer in de weg staat.

Tip:
De toeristische organisatie in Hann. Münden biedt all-inpakketten voor kanovaarders, biedt kano’s en kajakken aan en biedt een overzicht van de aanlegplaatsen.

Contactgegens

Touristik Naturpark Münden e.V.

Rathaus, 34346 Hann. Münden

Telefoon: +49 (0) 5541 / 75–313 tot –315
Fax: +49 (0) 5541 / 75-404

Email: info@hann.muenden-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.