Seitennavigation

Herrenhäuser Gärten in Hannover

Schitterend barokcomplex

vergroten

Golden Gate at the Herrenhausen gardens in Hannover
© Hannover Marketing und Tourismus GmbH / Fotograf: Hassan Mahramzadeh

De Herrenhäuser Gärten in Hannover behoren tot de fraaiste parken van Europa. Drie stijlrichtingen in de tuinenkunst zijn hier tot in de perfectie te zien. De Großer Garten maakt indruk met barokke ornamenten en prachtige waterpartijen. De door Niki de Saint Phalle vormgegeven Grotte zet daarbij kleurrijke accenten met moderne kunst.

In de aangrenzende Berggarten zijn botanische schatten en kassen met bloeiende orchideeën en tropische planten te ontdekken. De idyllische Georgengarten nodigt u in de stijl van een Engelse landschapstuin uit voor een wandeling.

In combinatie met een bezoek aan het Sea Life Aquarium in de Berggarten of het Museum Wilhelm Busch in de Georgengarten met een spannende rondleiding en een hapje en een drankje in een van de restaurants of cafés kunt u hier een heerlijke dag doorbrengen.

Vanaf mei veranderen de tuinen in een groene feestzaal. Versierd met bijna 60.000 zomerbloemen en duizend kuipplanten nodigen ze u uit voor een bezoek aan allerlei evenementen, zoals de KunstFestSpiele Herrenhausen, het Internationale Vuurwerkconcours, het festival Kleines Fest im Großen Garten, of voorstellingen in het historische Gartentheater. Heel sfeervol is ook de avondlijke feestverlichting in de Großer Garten.

Contactgegens

Informations-Pavillon der Herrenhäuser Gärten

Herrenhäuser Straße 4, 30419 Hannover

Telefoon: 0049 (0)511 16844543
Fax: 0049 (0)511 16847374

Email: herrenhaeusergaerten@hannover-stadt.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.