Seitennavigation

Historische steden

in Nedersaksen

vergroten

Celle Castle
© Celle Tourismus und Marketing GmbH (CTM)

Nedersaksen herbergt tal van steden met een rijke historie! Negen van deze steden (Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar,Hamelen, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel) werken ter bevordering van het toerisme samen onder de naam ‘9 Städte’.

Celle

Liefhebbers van vakwerkhuizen moeten zeker een bezoek brengen aan Celle, met – behalve het imposante kasteel - de grootste hoeveelheid grondig gerestaureerde vakwerkhuizen van Europa.

Braunschweig

Zwerf in Braunschweig door de schilderachtige straten, sta stil op het kasteelplein met de Dom, kasteel Dankwarderode, het Landesmuseum en eeuwenoude vakwerkhuizen, of breng een bezoek aan het jonge Happy RIZZI House, met zijn architectonisch extravagante bouwstijl.

Wolfenbüttel

In Wolfenbüttel kunt u feestelijk dineren in het kasteel, een rondleiding maken door de historische binnenstad met wel 600 vakwerkhuizen, de internationaal bekende Herzog August bibliotheek of culturele happening bezoeken. Wist u al dat hier de ‘Jägermeister’ vandaan komt?

Hann. Münden

Meer dan 700 vakwerkhuizen, restanten van de oude stadsvesting en bouwwerken in de stijl van de Weserrenaissance zijn te vinden in Hann.Münden. Bijzonder: een rondvaart over de drie rivieren rond de stad: Werra, Fulda en Weser!

Göttingen

Göttingen staat bekend als universiteitsstad, maar ook als cultuur- en festivalstad met theaters, ‘Literaturherbst’ en jazzfestival. De historische binnenstad, biedt een uitgebreide autovrije winkelzone met romantische zijstraatjes. Er is een veelzijdig culinair aanbod en er heerst een gezellige sfeer.

Hamelen

Hamelen, parel in het heuvelachtige Weserbergland, waar het sprookje 'De rattenvanger van Hamelen' zijn oorsprong vindt, fascineert door de schitterende architectuur, mysterieuze historie en landschappelijke rijkdom. Culinair staan specialiteiten als ‘geflambeerde rattenstaarten’ op het menu, die gedoofd kunnen worden met een glaasje ‘rattenkiller’!

Lüneburg

De bruisende studentenstad Lüneburg combineert indrukwekkende gotische architectuur met een jong en gezellig stadsbeeld. Vooral vanwege het ongeschonden middeleeuwse karakter van de stad werd Lüneburg in 2007 toegevoegd aan de Duitse Hanzesteden.

Wolfsburg

In de autostad Wolfsburg kunt u eten in het gerenommeerde bekende 3-sterren restaurant Aqua! Natuurlijk mogen een bezoek aan de Autostadt en het doemuseum Phaeno niet ontbreken.
 

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.