Seitennavigation

Innerste-Radweg

Veelzijdige natuur en spannende UNESCO-werelderfgoederen

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Langs de Innerste, die in het middelpunt van heel wat sagen staat, fietst u van haar bron in Oberharz tot haar monding nabij Sarstedt. Op deze route kunt u de veelzijdige natuur beleven en spannende UNESCO-werelderfgoederen bezoeken.

Verloop en bezienswaardigheden

Het startpunt van de fietsroute ligt in de bossen van de Oberharz, niet ver van de bergstad Clausthal-Zellerfeld. Voornamelijk via verharde bospaden komt u voorbij de stuwvijvers van de Oberharzer waterdiensten en gaat u door het diep ingesneden Innerstetal, waar de mijnbouw van de Harz met zijn culturele traditie, oude helden en publieke bergmijnsites nog steeds aanwezig is. Vanaf Wildemann leidt de fietsroute u via een voormalige spoorbaan langs de Innerste over het Lautenthal naar Langelsheim, waar u de rand van de Harz bereikt. Hier krijgt u de mogelijkheid om een omweg te maken naar de werelderfgoedstad Goslar of kunt u de Innerste-Radweg volgen door het natuurreservaat ‚Mittleres Innerstetal mit Kanstein‘ richting het noorden. In het zacht heuvelachtig Innerste-Bergland voert de fietsroute u door oude, pittoreske dorpen en voorbij talrijke molens langs de Innerste. Bestemmingen die de moeite waard zijn, maar wat verder van de route liggen, zijn:  Liebenburg, Salzgitter-Bad en Oelber met hun historische burchten en sloten. De fietsroute brengt u steeds opnieuw terug naar de Innerste en biedt u een uitzicht op het veelzijdige en soms wilde rivierlandschap. De sloten Ringelheim en Derneburg met hun uitgestrekte parken geven u de kans om uit te rusten en tot slot bereikt u de oude bisschopsstad Hildesheim met haar werelderfgoederen de Dom en de Michaeliskirche. Vanaf hier begeleidt de fietsroute u langs de Innerste, die nu breed en rustig is geworden, door het uitgestrekte Bördelandschap tot haar monding in de Leine nabij Ruthe. Hier is er ook een aansluiting op de Leine-Heide-Radweg. Daarna is het niet ver meer naar de hoofdstad van de deelstaat.

Bewegwijzering                   

De Innerste-Radweg is volgens de normen van de FGSV bewegwijzerd en wordt doorlopend met het volgende logo aangeduid. Op ca. 20 rustpunten informeren infoborden u over specifieke thema’s uit de natuur, het landschap en de cultuur.

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De route is overwegend gemakkelijk berijdbaar en heeft slechts enkele stukken met beklimmingen en hellingen. Het deeltraject van de Oberharz tot Wildemann is vooral voor de bergoprijdende fietsers een uitdaging. Bepaalde stukken van de fietsroute verlopen via geclassificeerde straten en andere stukken verlopen via matig uitgebouwde landwegen.

Contactgegens

Hildesheim Marketing GmbH

Rathausstraße 15, 31134 Hildesheim

Telefoon: +49 5121 / 17980

Email: tourist-info@hildesheim-marketing.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.