Seitennavigation

Internationaal Natuurpark Bourtanger Moor-Bargerveen

Natuurpark internationaal

vergroten

Bourtanger Moor-Bargerveen international nature park
© Int. Naturpark Bourtanger Moor - Bargerveen e. V.

Het Natuurpark Bourtanger Moor - Bagerveen biedt een uniek ecosysteem – het veen. Ooit was in de Duits-Nederlandse grensregio het grootste samenhangend veengebied van Midden-Europa te vinden. De huidige, bestaande vlaktes van dit uniek landschap zijn in het landoverschrijdend natuurpark internationaal beschermd.

Diverse kijkplatformen bieden unieke vergezichten op het veenlandschap. Interessant voor toeristen zijn de talrijke musea alsook de leer- en belevenispaden, die zich toewijden aan de thema’s: veen, turfafbouw, herstel en vernieuwbare energie. De verkenning van het veenland met de Moorbahn (veentrein) raden we ook ten zeerste aan.

Met de auto, de fiets of te voet – op aangegeven routes kan het natuurpark op de meest uiteenlopende manieren individueel of met een natuur- en landschapsgids worden verkend. De uitgestrekte, vlakke trajecten zijn ook voor minder geoefende wandelaars en fietsers geschikt. We raden vooral de Grenzgänger-Route aan, die met een lengte van in totaal 74 kilometer en langs 15 uitgekozen grenspunten de bijzonderheden van het natuurpark per fiets laat ontdekken.

Contactgegens

Internationaler Naturpark Bourtanger Moor - Bargerveen

Ordeniederung, 49716 Meppen

Telefoon: +49 (0) 5931 / 442277
Fax: +49 (0) 5931 / 443644

Email: info@naturpark-moor.eu
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.