Seitennavigation

Ith-Schleife

Mijnbouw - Burcht - Bodemschatten

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Deze fietsroute staat helemaal in het teken van ‚Mijnbouw, Burcht en Bodemschatten‘. Door de rijkdom aan grondstoffen - kolen, klei, gips, zout, kalk- en zandsteen – bestaan in de regio al zo’n 400 jaar kleine bedrijfscentra met een vroege industriële productie. Op de 58 km lange, bewegwijzerde rondweg Ith-Schleife komt u tijdens het fietsen talrijke historische en culturele bezienswaardigheden tegen, van watersloten naar musea en publieke mijnsites tot landgoederen. De heuvelruggen Osterwald, Nesselberg en Ith vormen het mooie landschappelijk kader van de fietsroute Ith-Schleife.
Wat zou u vinden van bijvoorbeeld een bezoek aan de mijn Hüttenstollen Osterwald? De mijngangbegeleider toont u een fascinerende, ondergrondse wereld, geeft u uitleg over de  geschiedenis van de aarde en haalt levendige herinneringen op aan de mijnbouw in het Osterwald. Een andere bijzondere belevenis is een bezoek aan de waterboom in Ockensen. Dit is een alom bekend curiosum:  uit een mossige boomstronk stroomt dag en nacht water. U kunt zich afvragen: is het echt of niet? Tijdens uw fietstocht zal u de waarheid ontdekken.
De hele route wordt overigens in drie kleinere rondjes verdeeld en zo kunt u zelf de lengte van uw route en de moeilijkheidsgraad bepalen. U kunt beginnnen in Coppenbrügge of Salzhemmendorf aan de autoluwe route.
Onze tip voor de herfst: bezoek de fruitperserij met het aangrenzend schuurcafé in Ockensen. De huisgebakken appeltaarten met appels van eigen kweek alsook het liefdevol bereide ontbijtbuffet is zelfs ver buiten de regio bekend. En wie zelf appelsap wilt maken, die is hier op de juiste plaats: breng gewoon uw eigen fruit mee – vervolgens kunt u de geproduceerde sap mee naar huis nemen (opgelet: gelieve op voorhand een afspraak te maken). Een toffe ervaring voor jong en oud.   

Bewegwijzering

De ca. 58 km lange fietsroute is bewegwijzerd en wordt met het volgende logo aangeduid:

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De Ith-Schleife loopt voornamelijk via fietspaden en deels over goed uitgebouwde landwegen. De hele route wordt in drie rondjes verdeeld, die - elk op zich - een gemakkelijkere, maar niet minder interessante fietservaring bieden. Het laagste punt van deze route ligt op 100 m boven zeeniveau, het hoogste punt ligt op 200 m boven zeeniveau. De route is wegens haar gemakkelijk tot gemiddeld zwaar traject geschikt voor zowel gezinnen als ambitieuze fietsers.

Contactgegens

Weserbergland Tourismus e.V.

Deisterallee, 31785 Hameln

Telefoon: +49 (0) 5151 / 93000
Fax: +49 (0) 5151 / 930033

Email: info@weserbergland-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.