Seitennavigation

Kasteel Bentheim

in het Bentheimer Wald

vergroten

Burg Bentheim in Bad Bentheim
© Grafschaft Bentheim Tourismus e.V.

In mei vinden hier toernooien plaats waarbij de lansen breken, de paarden snuiven en de ridders in het toernooi alles geven. U kunt het kasteel echter het hele jaar ook gewoon zomaar bezichtigen en in de alchimistenkeuken zien hoe het er in de laboratoria van de heksenmeesters aan toeging.

Onder het machtige kasteel Bentheim in het Bentheimer Wald komt een bijzonder soort water uit de grond: zouthoudend bronwater met een zoutgehalte van 27 procent en een temperatuur van 39 graden. Daarmee is dit een van de sterkste zouthoudende waters van Europa. Volgens de sage zijn gewonde herten op deze plek door het zwavelhoudende slijk gerold en konden jagers waarnemen dat de dieren weer gezond werden.

Tegenwoordig staat hier een kuuroord. Met het 27% sterke zoute water (vergelijkbaar met het water van de Dode Zee) dat in Bad Bentheim wordt gewonnen, laten talrijke mensen zich behandelen. Naast de positieve therapeutische werking kunt u zich in het zouthoudende water ook gewoon heerlijk ontspannen.

Met een zoutgehalte van meer dan 2% heeft het water in het badhuis een zoutconcentratie zoals de Atlantische Oceaan. In het buitenbad kunt u 's avonds de sterren boven u zien fonkelen, of bijkomen in het saunalandschap.

Contactgegens

Grafschaft Bentheim

van-Delden-Str. 1-7, 48529 Nordhorn

Telefoon: +49 (0) 5921 / 961196
Fax: +49 (0) 5921 / 961197

Email: tourismus@grafschaft.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.