Seitennavigation

Schlosspark (kasteeltuin) Lütetsburg

Meer dan natuur

vergroten

Wooden bridge in the castle park Lütetsburg
© Schlosspark Lütetsburg

Natuurliefhebbers, wandelaars, schatjagers en botanie-enthousiasten vinden een ongelofelijke rijkdom die wacht om ontdekt te worden in Schlosspark (kasteeltuin) Lütetsburg, het grootste landschapspark in Engelse stijl van Noord-Duitsland, waar meer dan 150 soorten volgroeide bomen en heesters en daarnaast historische gebouwen en tuinornamenten te vinden zijn.

Op slechts 8 km afstand van de Waddenzee, op het uitgestrekte Oost-Friese platteland, wacht een verborgen kleinood en meesterwerk van de Europese landschapsschool om te worden verkend: de liefdevol onderhouden, 30 ha grote tuinen van Schlosspark (kasteeltuin) Lütetsburg. Volg het spoor van Theodor Fontane langs meanderende paden terug naar de 16e eeuw en laat de smaakvol geïntegreerde historische gebouwen en banken met inscripties u hun verhalen vertellen en een authentiek inzicht geven in het ontstaan van dit juweel van een park.

Slenter langs kronkelende paden en ontdek de ongelofelijke variëteit van de natuur. Beleef de adembenemende magie van de rijen rododendron- en azaleabloesem in mei en juni, en geniet in elke tijd van het jaar van de charme van het seizoen.

Het parkcafé serveert seizoensspecialiteiten op het zonneterras of in de oude oranjerie onder het groene bladerdak van een oude wijnrank.

Lees meer op www.schlosspark-luetetsburg.com/nl/

Contactgegens

Schlosspark Lütetsburg

Landstraße, 26524 Lütetsburg

Telefoon: +49 (0) 4931 / 4254
Fax: +49 (0) 4931 / 4253

Email: info@schlosspark-luetetsburg.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.