Seitennavigation

Kleine scheepjes, grote boten

Voor anker aan de Bontekai

vergroten

Great port - Wilhelmshaven
© Wilhelmshaven Touristik & Freizeit GmbH

Grote schepen kunt u in Wilhelmshaven het hele jaar door bewonderen, en dat niet alleen in de marinehaven. Regelmatig brengen prachtige grote zeilschepen een bezoek aan de Noordzeestad en gaan voor anker aan de Bontekai. Vooral voor het landelijk bekende stads- en havenfeest 'Wochenende an der Jade' en voor de JadeWeserPort-Cup geven talrijke zeilschepen acte de présence aan de Bontekai.

Kleinere schepen vinden hun plek bijvoorbeeld in de haven van de zijlplaats Rüstersiel. Deze oase van rust ligt direct achter de dijk en toch midden in de stad. Een geliefde bestemming voor een uitje in Wilhelmshaven, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het jaar 1520. Een tijd waarin de schepen van de zeerovers over het riviertje de Maade zeilden om bij hun schuilplaatsen te komen. Deze romantische idylle nodigt tegenwoordig gasten en bewoners uit voor een verblijf.

Blikvanger in de Großer Hafen is lichtschip de Weser in zijn krachtige rood. Als mobiele boei is hij allang buiten gebruik, maar hij bedient nu hongerige havenverkenners aan en onder dek van maritieme en regionale specialiteiten. Wie het graag helemaal maritiem aanpakt, kan een kooi boeken om te overnachten en zich zachtjes door de golven in slaap laten wiegen.

Contactgegens

Tourist-Information Wilhelmshaven

Bahnhofstraße 10, 26382 Wilhelmshaven

Telefoon: +49 (0) 4421 / 913000
Fax: +49 (0) 4421 / 9130010

Email: tourist-info@wilhelmshaven-touristik.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.