Seitennavigation

Kleiner Rundweg um Tossens

Fiets rond Tossens met uitzicht op de Waddenzee

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Zoals alle andere fietsroutes op het Noordzee-schiereiland Butjadingen kunt u op elk punt de kleine route rond Tossens starten. Een rijrichting wordt door de wegwijzers niet aangegeven. Onze tip voor deze tour: begin uw fietstocht aan het Friesenstrand van Tossens, het enigste themastrand van Duitsland. Aan het Piratenzandstrand hebt u de mogelijkheid om op een van de vele speeltuigen te ravotten, van het uitzicht op het UNESCO-wereldnatuurerfgoed Waddenzee te genieten en de drukte aan de Jade-Weser-Port vanop de overkant van de Jadeboezem te observeren. Langs de dijk fietst u naar het terpdorp Ruhwarden. De verzorgde tuinen en imposante hoeves zijn kenmerkend voor deze plek in het noordwesten van Butjadingen. Vooral het ‚Kleine Atelier am Wehlhamm‘ en het beeldhouwwerk ‚Perle‘ aan de westelijke stadsingang zijn de moeite waard om te bezoeken. Via een rustige landweg gaat u terug richting Tossens. Het Noordzeebad Tossens is voor het hele gezin een leuke ervaring. Van hieruit starten niet enkel gegidste wadwandelingen naar de Waddenzee, maar hebt u ook de mogelijkheid om op de grote kustmarkt aan de Nordseeallee rond te wandelen of u in een van de restaurants te ontspannen. Nadat u Tossens hebt overgestoken, voert de fietsroute u via de landweg met uitzicht op de omliggende velden langs de Tossenser Pütten, de visvijvers in het kuurpark. De weg voert u langs de dijk terug naar uw vertrekpunt.
Het traject van de rondweg is in totaal 10 kilometer lang en doorgaans vlak. Daardoor is de kleine route rond Tossens het best geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Bewegwijzering

De goede bewegwijzering van alle rondwegen in Butjadingen maakt fietsen zonder kaart mogelijk. Een gratis flyer met alle routevoorstellen zorgt voor een perfecte fietservaring.

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

Het verloop van alle bewegwijzede rondwegen in Butjadingen is doorlopend vlak en en voert u langs rustige land- en dijkwegen. De routes zijn ook geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Contactgegens

Tourismus-Service Butjadingen GmbH & Co. KG

Strandallee 61, 26969 Butjadingen

Telefoon: +49 (0) 4733 / 929340
Fax: +49 (0) 4733 / 929399

Email: urlaub@butjadingen.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.