Seitennavigation

Klimahaus Bremerhaven

Klimaatreis om de wereld op 8° oost!

vergroten

Klimahaus Bremerhaven
© Klimahaus Bremerhaven 8° Ost

Het Klimahaus 8° Ost is een kennis- en avonturenwereld rondom de onderwerpen klimaat en weer die uniek is voor Europa.

De grootste publiekstrekker onder de vier tentoonstellingsgebieden is de reis: tijdens een tocht rond de wereld langs de achtste oostelijke lengtegraad kunnen de bezoekers authentieke indrukken opdoen van het leven in de belangrijkste klimaatzones van de wereld.

Het spectrum van impressies in de naar originele locaties vormgegeven decors reikt van de verfrissende koelte op een Alpenwei in Zwitserland via de gloeiende hitte van de Sahel-zone tot de ijzige kou van Antarctica en het wisselvallige weer in Noord-Duitsland. In de afdeling 'Elementen' kunnen bezoekers zelf klimaatexperimenten uitvoeren: vuur, aarde, water en lucht vormen de basis om miniatuurstormen te veroorzaken en vulkaanuitbarstingen mee te maken. Meer dan honderd interactieve objecten illustreren de fysica van het klimaat, zijn complexe verbanden en indrukwekkende fenomenen.

'Perspectieven' kenmerken het derde onderdeel, waarin het om het klimaat van ons verleden, het heden en de gevolgen voor de toekomst gaat. In het vierde gedeelte van de tentoonstelling, de 'Kansen', krijgt de bezoeker mogelijke handelwijzen voorgesteld: zo kan hij bv. in themakamers spelenderwijs testen hoe hij in het leven van alledag zijn persoonlijke bijdrage aan de reductie van de CO2-uitstoot kan leveren. Ieder deel van de tentoonstelling is zo opgezet dat het onafhankelijk van de andere kan worden bezocht.

Contactgegens

Klimahaus® Bremerhaven 8° Ost

Am Längengrad 8, 27568 Bremerhaven

Telefoon: +49 (0) 471 / 902030-0
Fax: +49 (0) 471 / 902030-99

Email: info@klimahaus-bremerhaven.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.