Seitennavigation

Kulturroute

Met de fiets door en rond Hannover

Deze route is geschikt voor: toerfiets

De Kulturroute loopt als rondweg voornamelijk via reeds besproken fietsroutes, zoals de Weser-Radweg, de Allerradweg en de Leine-Heide-Radweg: vanuit Hannover brengt de route u via Hildesheim, Bad Gandersheim, Elze, Hameln, Stadthagen, Neustadt aan de Rübenberge, Schwarmstedt en Celle terug naar Hannover. Nienburg aan de Weser, Walsrode alsook Peine zijn via alternatieve en aanvullende routes verbonden. De genoemde steden zijn tegelijk het begin- en eindpunt van 15 dagetappes, die allemaal met het spoorvervoer bereikbaar zijn.

Mooie landschappen, magnifieke cultuursites en aantrekkelijke steden: er valt heel wat te ontdekken. Langs de Kulturroute liggen de historische vakwerkstad Celle met zijn slot, de UNESCO-werelderfgoederen Fagus-Werk in Alfeld en Dom alsook St. Michaelis in Hildesheim, het Sprengel-Museum voor moderne Kunst en de wereldberoemde Herrenhäuser Gärten van Hannover. U ziet openluchttheaterstukken over de Rattenvanger in Hamelen, kloosters in Loccum en Wienhausen, slot Bückeburg met zijn manege alsook de sloten Marienburg en Landestrost in de regio Hannover. Ook de Domfestspiele in Bad Gandersheim lokken tal van bezoekers.
Voor plezier en ontspanning zorgen het Weltvogelpark Walsrode, het Schokoland Rausch in Peine en het Dinopark Münchehagen.

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

De Kulturroute bestaat uit een ca. 425 km lange hoofdroute, die uitgebreid met alternatieve en aanvullende routes, een totale lengte van ongeveer 800 kilometer heeft.
Het traject loopt voornamelijk via asfaltwegen en bevat zeer weinig hellingen. De route is daarom ook goed geschikt voor gezinnen. Alle begin- en eindpunten van de dagetappes zijn met het openbaar streekvervoer bereikbaar.

Bewegwijzering

De Kulturroute is doorlopend bewegwijzerd: de hoofdroute is voorzien van een rode sticker, alternatieve routes zijn met groen aangeduid en aanvullende routes met blauw.

 

 

Overnachting onderweg

U hebt keuze uit talrijke fietsvriendelijke logementen langs de Kulturroute.

Contactgegens

Region Hannover

Höltystraße, 30171 Hannover

Telefoon: +49 (0) 511 / 61622629

Email: kulturroute@netzwerk-ewh.de
Bezoek website:

DownloadDownload

Download hier de GPS-track van de Kulturroute.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.