Seitennavigation

Kunstvolle ‚raumsichten‘ beleben

Grafschafter Fietsentour Nr. 3

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Het vertrekpunt is het historische stadhuis van Schüttorf en van daaruit voert de route u langs de Vechte. Volgens de legende dankt de rivier zijn naam aan prins Vechtan, die hier om het leven kwam. Verder brengt de weg u door het bosgebied Samerrott, naar de machtige burcht Bentheim en langs het Bentheimer Wald terug naar het vertrekpunt van de route.

Verloop en bezienswaardigheden

Fiets door Schüttorf, de oudste stad van het Graafschap Bentheim met zijn markant trapgevel-stadhuis uit zandsteen. Eveneens een leuke bestemming is het Bentheimer openluchttheater, dat in een voormalige steengroeve ligt en het oudste natuurtheater van Noordwest-Duitsland is. Een kleine pauze kunt u aan de idyllische Quendorfer See inlassen of bezoek de oudste kerk van het Graafschaf Bentheim in Ohne.

Bewegwijzering

Een moderne fietsroutebewegwijzering met zogenaamde handwegwijzers toont u de weg op elke plek waar wegen zich kruisen. Alle borden met een fietssymbool informeren u over de richting naar en de afstand tot uw bestemming. Zogenaamde tussenwegwijzers maken uw oriëntatie gemakkelijker.

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route             

Het relatief korte traject van ca. 35 kilometer over een vlak terrein is ideaal geschikt als dagtour.

Contactgegens

Grafschaft Bentheim Tourismus

van-Delden-Straße 1-7, 48529 Nordhorn

Telefoon: +49 (0) 5921 / 961196
Fax: +49 (0) 5921 / 961197

Email: tourismus@grafschaft.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.