Seitennavigation

Lüneburger Heide

Lüneburger Heide: voor rustzoekers en genieters

vergroten

Misselhorner Heide
© Lüneburger Heide GmbH

Niet alleen als de heide bloeit – in augustus en begin september – is de Lüneburger Heide een prachtig wandelgebied. Vooral in het autovrije natuurgebied rondom de Wilseder Berg kunt u in alle rust van de omgeving genieten. Hoewel de naam Wilseder Berg anders doet vermoeden, zijn de hoogteverschillen gering. Een ideaal wandelgebied dus voor ongeoefende wandelaars of gezinnen met kinderen. De wandelroutes zijn bijzonder afwisselend en uitstekend bewegwijzerd.

De ongerepte natuur van het enorme (23.000 ha.!), autovrije beschermde natuurgebied Lüneburger Heide nodigt uit tot wandelen. Hier hoor je alleen het getjilp van de vogels of het ruisen van de bladeren van de berken. Maar niet alleen het gebied rond de Wilseder Berg is de moeite van het ontdekken waard. Een uitstekende manier om met de fantastische én verrassend afwisselende natuur kennis te maken is de Heidschnuckenweg. Deze wandelroute is genoemd naar de typische heideschapen met hun gekromde horens en verbindt de mooiste heidelandschappen tussen Hamburg en Celle .

Elk jaargetijde heeft zijn eigen kleurenpalet: het dominante paars in de nazomer, het ontluikende frisse groen dat het voorjaar aankondigt of de goudgele gloed die in de herfst over het landschap ligt. In de winter, als het glooiende landschap onder een witte deken ligt, geeft een wandeling op sneeuwschoenen weer een heleboel energie.

Contactgegens

Lüneburger Heide GmbH

Wallstr. 4, 21335 Lüneburg

Telefoon: +49 (0) 700 / 20993099

Email: info@lueneburger-heide.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.