Seitennavigation

De Lüneburger Heide per fiets ontdekken

Natuur, cultuur en groene heide

vergroten

Cycling on the Tankumsee Südheide Gifhorn
© Südheide Gifhorn GmbH

Natuur, cultuur en groene heide: de Südheide van Gifhorn nodigt u uit voor een fietsrondreis met bagagetransport. Bossen, venen en heidevlakten omzomen de afwisselende etappes van de tocht, en onderweg vindt u genoeg gezellige dorpskroegen om uit te rusten. Op het eindpunt van de dag wacht uw bagage al in het hotel. De totale afstand bedraagt 200 km.

Startpunt is de molenstad Gifhorn, die op het kruispunt van de Aller en het Elbe-Seitenkanal ligt. De interessantste bezienswaardigheid van Gifhorn is het internationale openlucht-molenmuseum. Dit voor Europa unieke museum ligt in een opwindend meren- en rivierlandschap. Op het terrein van meer dan 100.000 vierkante meter staan tot nu toe zestien molens.

Een rondreis met interessante bezienswaardigheden

De rondreis brengt de deelnemers via Wahrenholz, Hankensbüttel, Meinersen en Müden an der Oker terug naar Gifhorn. Onderweg liggen interessante bezienswaardigheden als het ottercentrum, het brinkdorp Lüben en het filmmuseum in Vollbüttel. Aan de Tankumsee kunnen fietsers een duik nemen, een strandwandeling maken of de dijk beklimmen en een blik op het Elbe-Seitenkanal werpen.

Contactgegens

Südheide Gifhorn GmbH

Marktplatz 1, 38518 Gifhorn

Telefoon: +49 (0) 5371 / 88175
Fax: +49 (0) 5371 / 88311

Email: info@suedheide-gifhorn.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.