Seitennavigation

Maritieme steden

in Nedersaksen

vergroten

Round trip through the fishing port of Bremerhaven
© BIS Bremerhaven Touristik

De in Nedersaksen gelegen havensteden ademen allen een eigen sfeer uit. Houdt u van alles wat met water, oceaanreuzen, zeedieren, musea en (vis-) restaurants te maken heeft?

Bremerhaven

Laat u inspireren in Bremerhaven, de grootste havenstad aan de Duitse Noordzeekust, met een fascinerende en drukke haven, het museum ‘Klimahaus® Bremerhaven 8° Ost’ en het 'Auswandererhaus'.

Papenburg

Net over de grens in Papenburg, valt het oog op de met bloemen versierde hef- en draaibruggen en de historische schepen in de kanalen. Spectaculair is een bezoek aan de Meyer Werf, waar enorme cruiseschepen worden gebouwd.

Wilhelmshaven

In Wilhelmshaven ontmoeten strand, levendige haven, recreatie en cultuur elkaar. Een stad met veel bezienswaardigheden, zoals het Kustmuseum, Waddenzeehuis en Piratenmuseum.

Emden

Emden, groene stad met zeehaven, is het economische en culturele centrum van Ost-Friesland. De fraaie groene omgeving gaat uitstekend samen met het maritieme karakter van de stad. Scheepsbouw, haringvangst en kunst gaan hier hand in hand.

Stade

De Hanzehaven van Stade ligt pal in het bezienswaardige centrum met het museumschip ‘Greundiek’, schitterend gerestaureerde gevels, kleine speciaalzaken, theater, musea en stadsrondleidingen.
 

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.