Seitennavigation

Mountainbike

MTB trails en routes in Fietsland Nedersaksen

MTB - in de Harz gebergte en in het Weserbergland

In de Harz en in het park Solling-Vogler is het lekker bergachtig. Daar gaat een paradijs open voor de fans van een flitsende afdaling. En dat bij vrijwel alle weersomstandigheden, want voor een echte mountain - biker telt, zowel in de zomer als de winter, alleen de uitdaging van de natuur. Hoe veeleisender de klim, hoe avontuurlijker de afdaling en hoe beter de fiets-ervaring. Vloeiende downhills, single trails, drops, North Shores en nog veel meer: daar wordt iedere mountainbiker vrolijk van.

U dacht dat zoiets alleen voor jonge waaghalzen was? Helemaal mis! Mountainbiken wordt steeds geliefder, en daarom fietsen er inmiddels mountainbikers van alle leeftijdscategorieën door het bos en over de bergen, waar ze de sportieve uitdaging zoeken die beloond wordt met imposante uitzichten en schitterend landschap.

Laat u uw blik na een zware klim ook zo graag over het heuvelachtige landschap glijden? Of verheugt u zich al op de adrenalinekick bij de volgende afdaling? Dan moet u dit zeker eens proberen! In de middelgebergtes van Niedersachsen vindt u talrijke mountainbikegebieden met routes op verschillende moeilijk heids niveaus. Daar vindt een ieder de passende tocht voor zijn fietsvaardigheden en conditie. Dat en nog meer vindt u bijvoorbeeld in de beide top-mountainbikegebieden in Niedersachsen: de Volksbank Arena Harz en de mountainbikeregio Naturpark Solling-Vogler. Hier zijn routes aangelegd en met borden aangegeven om mountainbikers het maximale fietsplezier te bieden en tegelijk toch rekening te houden met de natuur.

U kunt natuurlijk ook in de andere middelgebergtes van Niedersachsen uitstekend biken: in de Deister, Süntel, Göttinger Wald, Rothaargebirge of de Harburger Berge biedt het landschap van Niedersachsen telkens een massa uitdagingen op de berg. Gedeeltelijk vindt u ook hier met borden aangegeven mountainbikeroutes.

Hebt u geen eigen bike of wilt u hem niet meenemen op vakantie? Geen probleem, in de Harz en in Solling-Vogler kunt u er een huren. Wilt u een deskundige rondleiding door het bos? Hebt u hulp nodig bij het instellen van uw bike? Wilt u een GPS-apparaat met de plaatselijke tochten? Bij al die vragen vindt u in beide mountainbikegebieden vakkundige ondersteuning.

Ondanks alle adrenalinekicks geldt echter wel: houd rekening met andere gebruikers en dieren in het bos en fiets alleen op de (aangegeven) paden! Be fair on trails!

Volksbank Arena Harz in Nedersaksen

Harz - het grootste mountainbikeparadijs

27 startlocaties nodigen u uit, bijvoorbeeld voor de gemakkelijke Familientour, waarbij u langs de vele vijvers en sloten ... meer

Mountainbike-Region Naturpark Solling-Vogler

pittige beklimmingen en veel natuur

Er liggen in totaal 15 afzonderlijke routes (met afstanden tussen de 24 en 59 km) op u te wachten, met een totale lengte van ... meer

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.