Seitennavigation

Musea in Osnabrück

Voor cultuurliefhebbers

vergroten

St. Peter Cathedral with lions poodle in Osnabrück
© Osnabrück Marketing und Tourismus GmbH

Geen alledaags museum: "Kunst tegen het vergeten" is het motto van deze markante, door Daniel Libeskind ontworpen instelling, die de grootste collectie werken van de Osnabrücker schilder Felix Nussbaum ter wereld herbergt. De buitengewone architectuur van dit 'museum zonder uitgang' laat niemand onberoerd. Sinds mei 2010 wordt de aantrekkelijkheid van het Felix-Nussbaum-Haus verder vergroot door de uitbreiding, eveneens een ontwerp van Daniel Libeskind.

Nog een beroemde zoon van de stad is Erich Maria Remarque, auteur van de beroemde antioorlogsroman Im Westen nichts Neues. Het Erich-Maria-Remarque-Friedenszentrum presenteert een permanente tentoonstelling over leven en werk van Remarque, en het archief bevat de grootste collectie ter wereld van materialen over de bestsellerauteur en zijn omgeving.

De Kunsthalle Dominikanerkirche presenteert zich op bijzondere wijze als een van de fraaiste expositieruimtes voor hedendaagse kunt in Nedersaksen. Het Kulturhistorisches Museum biedt een interessant overzicht over de stadsgeschiedenis en het Museum am Schölerberg - Natur und Umwelt nodigt uit om ook onder de grond van Osnabrück geheel nieuwe inzichten op te doen. Uniek is zeker ook de toegankelijke schatkamer in het Diözesanmuseum am Dom. Hier staat de schatkamer op stelten! Op de Piesberg, met weids uitzicht over de stad, presenteert het Museum Industriekultur in de gebouwen van de voormalige kolenmijn spannende inzichten in de vergane wereld van de mijnbouw en de industrialisatie van Osnabrück.

Alle musea in Osnabrück bieden het hele jaar uitgebreide actieprogramma's voor het hele gezin. Met de cultuurkaart hebt u vrij toegang in alle musea van Osnabrück, vrij vervoer met de stadsbus en nog meer prijsvoordelen in vrijetijds- en culturele instellingen in de stad.

Contactgegens

Tourist Information Osnabrück / Osnabrücker Land

Bierstraße 22-23, 49074 Osnabrück

Telefoon: + 49 (0) 541 / 3232202
Fax: +49 (0) 541 / 3232709

Email: omt@osnabrueck.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.