Seitennavigation

Musea op de Lüneburger Heide

kunst, cultuur, geschiedenes

vergroten

Celle Castle
© Lüneburger Heide GmbH

Kasteel Celle en Residenzmuseum


In een van de fraaiste Welfen-kastelen van Duitsland brengt het Residenzmuseum Celle de hofgeschiedenis tot leven. Kasteel Celle was de residentie van het huis Braunschweig-Lüneburg en is tot op heden het grootste op de zuidelijke Lüneburger Heide. Het herbergt het oudste nog steeds gebruikte baroktheater van Duitsland, alsmede de slotkapel met zijn volledig behouden renaissance-inrichting.

Overige musea op de Lüneburger Heide

Wist u dat de eerste boring naar aardolie niet in Texas plaatsvond, maar in 1858 op de Lüneburger Heide? Het Deutsches Erdölmuseum in Wietze staat tegenwoordig op een gedeelte van het voormalige olieveld en toont de oliewinning op de Lüneburger Heide en de originele boorlocatie.


Op de grootste vestigingsplaats van het Duitse leger biedt het Deutsches Panzermuseum in Munster een uitgebreide blik op de militaire geschiedenis. Op circa 7.500 m² worden voornamelijk stukken van de pantsertroepen uit meer dan honderd jaar Duitse militaire geschiedenis getoond.

In het Norddeutsches Spielzeugmuseum in Soltau wacht u een van de mooiste collecties van historisch speelgoed ter wereld: hier kunt u niet alleen kijken, maar mag u ook luisteren, voelen en uitproberen.

Het Freilichtmuseum Kiekeberg ligt in het natuurpark Schwarze Berge/Stuvenwald. Ruim dertig historische gebouwen vertellen op 12 ha over de cultuur en leefwijze van de noordelijke Lüneburger Heide.
Ook het museumdorp Hösseringen houdt zich bezig met het landelijke leven op de Lüneburger Heide tussen 1600 en 1950. Al 26 typerende gebouwen van de Lüneburger Heide, van het imposante Hallenhaus van de Brümmerhof tot en met de vrijstaande tonnetjesplee, zijn hier neergezet.

Het Bomann-Museum in Celle is met zijn collectie over de volkenkunde van het oostelijke Nedersaksen, de stadsgeschiedenis van Celle en de nationale geschiedenis van Hannover een van de grootste en belangrijkste musea in Nedersaksen.

Contactgegens

Lüneburger Heide GmbH

Wallstraße 4, 21335 Lüneburg

Telefoon: +49 (0) 700 / 20993099

Email: info@lueneburger-heide.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.