Seitennavigation

Museale diversiteit in Goslar

Een waar museumlandschap

vergroten

The imperial house of the Goslar imperial palace
© GOSLAR marketing gmbh

Een waar museumlandschap nodigt u uit voor een bezoek. De duizend jaar oude ertsmijn Rammelsberg, die zijn geschiedenis zowel bovengronds in vier museumgebouwen, als tijdens spannende ondergrondse rondleidingen laat zien, is als historisch uniek object zelfs onderscheiden door de Unesco. Als overige topstukken uit de geschiedenis zijn de monumentale Kaiserpfalz, een belangrijk schouwtoneel van de Europese geschiedenis, en de Huldigungssaal te zien. Deze raadzaal, volledig bekleed met laatgotische schilderingen op de muren, plafonds en vensternissen, fascineert vooral door zijn details, die bezoekers in een multimediale presentatie nader worden verklaard.

Het Mönchehaus-Museum, tijdelijk verplaatst naar het voormalige kantoor van de burgerlijke stand aan de Rosentorstraße 27, toont een spannend contrast met het historische Goslar: de wisselende tentoonstellingen van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars zijn altijd een bezoek waard.

De 'Museumsufer' aan het riviertje de Gose herbergt het Goslarer Museum, dat het leven van de stadsburgers uit tien eeuwen in het middelpunt van zijn collectie stelt, en het cultuurhistorische tinnenfigurenmuseum, dat de mijnbouw en de stadsgeschiedenis in verschillende diorama's toont - maar ook heel moderne onderwerpen. Bijzonder spannend voor kinderen is het middeleeuwse museum in de Zwinger, een voormalige vestingstoren. Hier worden hoofdzakelijk wapenrustingen en gruwelijke martelwerktuigen getoond, en aanraken en uitproberen van de objecten is uitdrukkelijk toegestaan.

Verschillende evenementen laten Goslars culturele schatten ieder jaar vanuit een nieuw perspectief zien. Behalve de Internationale Museumdag en de open monumentendag is vooral de Werelderfgoeddag, die door de Unesco ieder jaar op de eerste zondag van juni wordt uitgeroepen, een interessante bestemming voor cultuurliefhebbers.

Contactgegens

GOSLAR marketing gmbh

Markt 7, 38640 Goslar

Telefoon: +49 (0) 5321 / 78060
Fax: +49 (0) 5321 / 780644

Email: tourist-information@goslar.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.