Seitennavigation

Nationale parken in Nedersaksen

Natuur puur in de Harz en aan de Noordzee

Nedersaksen beschikt over ware natuurschatten, waarbij het Werelderfgoed Waddenzee alsook de bergen en bossen van de Harz zeker tot de belangrijkste horen. Deze staan als nationale parken in Nedersaksen onder speciale bescherming.

De diversiteit van de natuurgebieden in Nedersaksen wordt vertegenwoordigd door twee nationale parken, waarvan de verscheidenheid voor elke natuurliefhebber bijzonder mooi oogt. Aan de Nedersaksische Noordzeekust ligt de Waddenzee met zijn zoutmoerassen, duinen, stranden en zandbanken, die als broed-, voedings-, en overwinteringsgebied voor deels zeldzame vogelsoorten dient en heel wat zeebewoners een habitat biedt, o.a. ook aan zeehonden.

Niet alleen op geografisch vlak vormt het Nationaal Park Harz een duidelijke tegenpool. De dichte bossen, rotsachtige berghellingen en kleine beekjes van het middelgebergte in het zuiden van Nedersaksen zijn de leefomgeving van de lynx en het auerhoen.

De twee nationale parken van Nedersaksen delen wel een gemeenschappelijk motto: "de natuur natuur laten zijn".

Ontdek de veelzijdige activiteiten en recreatiemogelijkheden in de nationale parken van Nedersaksen.

Nationaal Park Harz

Wilde leefomgeving van de lynx en het auerhoen

Om het even welke activiteit u in het Nationaal Park Harz ook kiest, de bergwildernis zal u altijd weten te fascineren meer

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.