Seitennavigation

Natuur beleven

Ontdek de natuur in Nedersaksen.

vergroten

Oker Valley in the Harz
© Harzer Tourismusverband e.V.

Er is nauwelijks een andere deelstaat die u van zo’n veelzijdige natuur kan laten genieten dan Nedersaksen met zijn beschermde natuurgebieden, die reiken van de Noordzee tot de middelgebergten.

Beleef de „Natuur Puur“ wanneer u aan de Waddenzee op ontdekkingstocht gaat en in de bossen van de Harz naar de lynx uitkijkt. Terwijl sommige natuurgebieden de habitat voor een bijzondere fauna met zeehonden en trekvogels vormen, worden andere gebieden door een fascinerende flora gekenmerkt. Zo vertoont de struikhei in de Lüneburger Heide en in andere geestlanden tijdens de bloeiperiode een prachtig kleurenspel en voor het vele veen in Emsland of in de Diepholzer Moorniederung is wollegras een typisch kenmerk.

Het thema duurzaamheid speelt in Nedersaksen op alle niveaus een belangrijke rol. Daarom stellen heel wat informatiecentra wetenswaardigheden en interactieve activiteiten omtrent het behoud van ecosystemen, energie-efficiëntie en toekomstgericht landleven ter beschikking.

Ontdek de natuur in Nedersaksen. De verschillende natuurparken, nationale parken en biosfeerreservaten bezorgen u een ontspannende vakantie in een groene omgeving en hebben ook heel wat leuke activiteiten en avonturen te bieden.