Seitennavigation

Natuur- en Geopark Harz

Wilde leefomgeving van de lynx en het auerhoen

vergroten

View from the Rabenklippe over the autumnal forest to the Brocken
© TourismusMarketing Niedersachsen / Peter Hamel

Het Natuurpark Harz strekt zich uit van Goslar, met de UNESCO-beschermde restanten van een eeuwenoude cultuurgeschiedenis omtrent mijnwezen en houtverwerking, tot het Karstlandschap van de Südharz.

In het hart van het natuurpark ligt het Nationaal Park Harz. Uitgestrekte beukenbossen en rustieke sparrenbossen in de hogere lagen kenmerken het beeld van het wilde berglandschap, dat door rotsformaties, heldere bergbeekjes, veenlanden en de boomvrije bergheide van de  berg Brocken wordt versterkt.

Het omvangrijke aanbod van activiteiten in de Harz nodigt u uit om het landschap te verkennen. Door het natuurpark loopt een uitgebreid fietsroutenetwerk van mountainbike-trails tot wielrenroutes en voor de wandelaars biedt de zeer geliefde wandelregio een wandelroutenetwerk van duizenden kilometers.
Voor een compleet nieuw perspectief op de natuur van de Harz kunt u het Baumwipfelpfad (boomtoppenpad) volgen! Informatie over het aanbod van activiteiten in de Harz krijgt u o.a. in het bezoekerscentrum TorfHaus bij de toeristische dienst. De interactieve tentoonstellingsobjecten geven ook een inkijk op de fauna en flora van de Harz. Bovendien behoort de zeldzame lynx sinds enkele jaren ook opnieuw tot de bewoners van de Harz. In zijn verblijf  bij Bad Harzburg kan de lynx worden waargenomen.

In de winter kan men op heel wat plaatsen aan een uitgebreid aanbod van wintersporten deelnemen, zoals rond de Wurmberg bij Braunlage.

De mix van een zo goed als ongerepte natuur, UNESCO-werelderfgoedgebieden, opwindende activiteiten en momenten van ontspanning zorgt voor een onvergetelijke ervaring in het Natuurpark Harz.

Contactgegens

Regionalverband Harz e. V.

Hohe Straße 6, 06484 Quedlinburg

Telefoon: +49 (0) 3946 / 96410
Fax: +49 (0) 3946 / 964142

Email: rvh@harzregion.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.