Seitennavigation

Natuur- en Geopark TERRA.vita

Fascinatie voor de geschiedenis van de aarde in het themanatuurpark

vergroten

Zahlreiche Großsteingräber zeugen von einer uralten Kulturlandschaft
© Natur- und Geopark TERRA.vita

Door de vele veranderingen die zich in de loop van de geschiedenis op aarde hebben voltrokken, bevinden zich in dit 1.550 km² grote park de meest uiteenlopende landschappen. Vanwege zijn buitengewoon kleinschalige geologische mozaïek werd TERRA.vita in 2001 als eerste natuurpark in Duitsland aangewezen als geopark. Door talrijke activiteiten, zoals de „Wattwanderung unter Tage“, kunt u de geschiedenis van de aarde van heel dichtbij beleven.

Toeristische hoogtepunten zijn historische dorpen, archeologische hunebedden, middeleeuwse burchten en het museumpark Kalkriese, waar restanten van de alom bekende Varusslag werden gevonden. Bij speciale evenementen slaan honderden Romeinse en Germaanse acteurs hun tenten op in het museumpark en maken ze de geschiedenis van dichtbij beleefbaar.

De bergruggen van het Teutoburger Wald (Teutoburgerwoud) bieden unieke vergezichten op de omgeving. Dat prachtig landschap kan tijdens een één- of meerdaagse tour met de fiets of te voet worden verkend. Wij raden u vooral een wandeling op de Hermannsweg aan, waarvan het mooiste deel rechtstreeks door het natuurpark loopt. De nodige ontspanning na de wandeling is te vinden in de kuuroorden en badplaatsen met hun uitgebreid wellness- en fitnessaanbod.

Contactgegens

Natur- und Geopark TERRA.vita

Am Schölerberg, 49082 Osnabrück

Telefoon: +49 (0) 541 / 5014217
Fax: +49 (0) 541 / 5014424

Email: info@geopark-terravita.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.