Seitennavigation

Natuurparadijs Rotenburg (Wümme)

Talrijke hoogvenen

vergroten

the Bullensee in the the district of Rotenburg (Wümme)
© TouROW

Geniet van onze vakantieregio in de unieke en deels ongerepte natuur en voel de rust die uitgaat van dit door de IJstijd gekenmerkte landschap.

Karakteristiek voor de regio Rotenburg (Wümme) zijn de talrijke hoogvenen. Geniet van de onvergetelijke aanblik wanneer ze zich in een zachte sluier van mist en morgendauw hullen. Beleef de met geheimen omgeven venen, bv. tijdens een rit met de veentrein op het Bauernmoor, met Huvi de veenkabouter, langs het 'Moorerlebnispfad' op het Huvenhoopsmoor of langs de vier Moorerlebnis-Wanderwegen in het Großes en het Weißes Moor.

Een bijzonder natuurlijk schouwspel vindt plaats in de lente en herfst, als duizenden kraanvogels onze hoogvenen opzoeken om een pauze in te lassen voordat ze verder trekken naar hun zomer- resp. winterkwartier. Vanuit onze observatietorens kunt u dit vooral in de ochtend- en avondschemering bekijken.
Als u meer ongerepte natuur wilt beleven, nodigen uitgestrekte wouden u uit voor een wandeling. In de nazomer, als de jeneverbes bloeit en de heide doortrokken is van een paarsrode bloemenzee, zijn ook de heidelandschappen zoals de Wolfsgrund, de Hastedter Schnuckenheide en de Vareler Wacholderheide een bezoek waard.

Beleef het veelzijdige Noord-Duitse landschap ook bij een natuurwandeling onder leiding van onze eigen gidsen.

Contactgegens

Touristikverband Landkreis Rotenburg zwischen Heide und Nordsee e.V.

Am Pferdemarkt 1, 27356 Rotenburg (Wümme)

Telefoon: +49 (0) 4261/81960
Fax: +49 (0) 4261/819620

Email: info@TouROW.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.