Seitennavigation

Natuurpark Dümmer

Gevarieerd landschap: bossen, hoge en lage venen en akkerland

vergroten

Kinder in der Matschwanne
© Moorwelten

Het Natuurpark Dümmer strekt zich uit over de twee deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen en omvat 1.122 km². Midden in het natuurpark ligt het tweede grootste meer van Nedersaksen: het Dümmer-meer. Het bijzondere aan dit natuurpark is het gevarieerd landschap dat uit bossen, hoge en lage venen alsook uit akkerlanden bestaat. Hier voelen de bedreigde vogelsoorten, zoals de ooievaar, de kievit en de grutto zich thuis. Natuurliefhebbers kunnen de vogels individueel vanuit uitzichtposten waarnemen of deelnemen aan een tour met gecertificeerde natuur- en landschapsgidsen. Het Europese vakcentrum Moor und Klima biedt een unieke inkijk op de wereld van het veenland. Veen- en smalsporen alsook talrijke veenpaden bieden de mogelijkheid om dit uniek leefgebied te verkennen.

Voor cultuurliefhebbers staan de dorpjes Diepholz, Damme en Wagenfeld met hun gezellige stadscentra en talrijke musea open. Bezienswaardig zijn ook de kenmerkende windmolens, die bijzonder goed aan de maal- en bakdagen van de Westfaalse Mühlenstraße kunnen worden bezichtigd.

Voor actieve toeristen worden talrijke tours aangeboden. Bijzonder aanbevelenswaardig is de verkenning van het Dümmer-meer met de kano, waarbij men naar wens de rivier verder kan afgaan tot de binnenstad van Diepholz. Via de Dümmer-Weg, die op de dijk eenmaal rond het meer leidt, kan het natuurpark bijzonder goed te voet of met de fiets worden ontdekt.

Contactgegens

Naturpark Dümmer

Niedersachsenstraße, 49356 Diepholz

Telefoon: +49 (0) 5441 / 9761274
Fax: +49 (0) 5441 / 9761762

Email: mail@naturpark-duemmer.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.