Seitennavigation

Natuurpark Elm-Lappwald

Het Hügelland nabij Braunschweig

vergroten

Till Eulenspiegel walk
© TourismusRegion BraunschweigerLAND e. V.

Het Natuurpark Elm-Lappwald is een natuurpark in het zuidoosten van Nedersaksen, gelegen ten oosten van de stad Braunschweig. Kenmerkend voor het landschap zijn de vruchtbare Löss-Mulden.

De heuvelruggen in het natuurpark bieden veelzijdige boslandschappen. Naast de Elm, die als het grootste en mooiste beukenbos van Noord-Duitsland wordt beschouwd, beschikken de heuvelruggen Dorm en Lappwald over een ongerepte natuur. Daarnaast behoren veenlandschappen en heidevlaktes tot het landschapsbeeld van het natuurpark.

Toeristische hoogtepunten zijn de dorpen Helmstedt, Lutter am Elm en Schöningen, die met hun historische stadscentra, vakwerkgebouwen, professorenhuizen, middeleeuwse kerken en  stadstorens alsook met talrijke musea op u wachten. In de omgeving getuigen indrukwekkende, mythische megalithische steenkamers en hunebedden van het prehistorisch verleden van de regio.

Actieve vakantiegangers ontdekken het natuurpark best met de fiets of te voet. We raden vooral de Till Eulenspiegel Rad- en Wanderweg aan, die nu als dagtours kunnen worden beleefd.

Contactgegens

Naturpark Elm-Lappwald

Bahnhofstraße, 38300 Wolfenbüttel

Telefoon: +49 (0) 5331 / 84463
Fax: +49 (0) 5331 / 84134

Email: tourist@elm-lappwald.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.