Seitennavigation

Natuurpark Hümmling

Idyllisch landschap - Imposante cultuur

Zachte heuvels, uitgestrekte bossen, kostbaar cultuurgoed - dat alles herbergt het natuurpark Hümmling in het Emsland, ingebed in het Noord-Duitse laagland, doorkruist door kleine waterlopen en doorspekt met getuigen van de megalietcultuur uit het neolithicum en de bronstijd. Het landschap presenteert zich op idyllische wijze met beuken- en berkenbossen, een prachtig kleurenspel van bloeiende velden, contrastrijke veen- en turfvlaktes alsook zacht lila gekleurde heidevelden.

Het natuurpark dankt zijn culturele betekenis aan talrijke schatten uit de meest diverse tijdperken: zo wijzen de bijzonder talrijke, prehistorische hunebedden op een vroegtijdige inwijking. De fietsroute van de megalietcultuur brengt u langs enkele zwerfstenen en imposante begraafplaatsen. Als versteende getuigen ‚vertellen‘ de monumenten over een periode die al meer dan 5.500 jaar achter ons ligt.  Dat ze vandaag in de schaduw van knoestige bomen te vinden zijn, maakt hun beleving nog mythischer.

De gemeenschap van bomen of beter gezegd, van het bos en zijn bewoners wist Kurfürst Clemens August al vroeg te waarderen: hij koos de Hümmling als zijn jachtgebied en bezorgde de regio met zijn jachtster Clemenswerth een architectonisch barokjuweel met een grote interregionale uitstraling  - het huidige Kasteel Clemenswerth in Sögel.

Als een van de bezienswaardigheden van de Emsland-Route fascineert de Hüvener Mühle haar bezoekers al eeuwenlang, want in heel Europa is ze een van de laatste wind- en watermolens; in haar schaduw rusten fietsers uit onder enorme bomen aan de oever van de Mittelradde. Na een goede ontspanning zetten ze koers naar vele andere bestemmingen: bijvoorbeeld het traditierijke natuurgebied Theikenmeer en de Bijbeltuin in Werlte of Surwolds Wald met klimtuin en sprookjestentoonstelling. Totaal andere aspecten kunt u ervaren op de Hümmlinger Pilgerweg en in de gedenkplaats Esterwegen (Europese gedenkplaats voor de 15 Emslandkampen).

Contactgegens

Emsland Touristik GmbH

Ordeniederung 2, 49716 Meppen

Telefoon: +49 (0)5931/442266
Fax: +49 (0)5931/443644

Email: info@emsland.com

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.