Seitennavigation

Natuurpark Münden

Waar Werra en Fulda elkaar kussen

vergroten

View over nature park Münden
© Naturpark Münden e.V.

Aan de samenloop van de Werra en Fulda ontstaat de Weser. De drie rivieren hebben zich al eeuwenlang diep in het bontzandsteen ingesneden en zijn een typisch kenmerk van het Natuurpark Münden. Tot de landschappelijke hoogtepunten behoort de diversiteit van orchideeën in de lichtdoorstroomde bossen van het Werratal.

Als „één van de zeven mooist gelegen steden ter wereld“ zou Alexander von Humboldt de vakwerkstad van Hann. Münden ooit hebben beschreven. Tot de verdere hoogtepunten behoren het klooster Bursfelde, het Römerlager bij Hedemünden en het bio-energiedorp Jühnde, dat het eerste dorp in Duitsland is waar de hele warmte- en energievoorziening met herwinbare biomassa gebeurt. Rondleidingen met gids zijn beschikbaar. Natuurbelevenis- en sprookjesaanbiedingen, zoals het „Frau-Holle-Pfad“, zijn vooral interessant voor families met kinderen.

Aanbevelenswaardig voor actieve toeristen zijn één- of meerdaagse kanotours op de rivieren Werra, Fulda of Weser. De prachtige rivieren nodigen u uit voor een één- of meerdaagse wandeltour langs de Weserberglandweg of fietstour langs het Weserradrad.

Contactgegens

Naturpark Münden e.V.

Mitscherlichstraße, 34346 Hann. Münden

Telefoon: +49 (0) 5541 / 9096755
Fax: +49 (0) 5541 / 75257

Email: naturparkmuenden@t-online.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.