Seitennavigation

Natuurpark Solling-Vogler en Weserbergland

Gevarieerd landschap langs de Weser

vergroten

Mountainbiker durchqueren einen Fluss
© Touristik-Information Hochsolling

Het Weserbergland – middelgebergte ligt in het zuiden van Nedersaksen. De vliet van de Weser kronkelt kenmerkend door het landschap en biedt buitengewone uitzichten op een omgeving vol afwisseling. Zeldzame korstmossen, mossen en bloeiende planten leven hier langs de tot 440 m hoge Süntel-bergrug en de steil naar beneden lopende, ruwe kliffen van de Hohenstein en de Ith. De voortdurende afwisseling van smalle bergruggen, steile hellingen en diep ingesneden dalen verleent dit gebergte een wild en origineel karakter.

De natuurparken Weserbergland en Solling-Vogler bieden toeristen een uitgebreid aanbod aan vakantieactiviteiten. De prachtige rivier nodigt u uit voor een één- of meerdaagse wandeltour langs de Weserberglandweg of fietstour op het Weserradrad. Ook ambitieuze klimmers komen tot hun trekken en kunnen in beide natuurparken de bergruggen beklimmen. Mountainbikers vinden in Hochsolling een uitdagend terrein; het bevat trajecten van in totaal 760 kilometer met 15 unieke routes van uiteenlopende moeilijkheidsniveaus. De Weser is bovendien zeer goed geschikt voor één- of meerdaagse kanotochten.

Bovendien nodigen talrijke bouw- en cultuurmonumenten u uit voor een bezoekje. In de historische stadskernen van Hameln en Rinteln vindt u gebouwen uit de Weserrenaissance. De sloten in Bückeburg, Hämelschenburg, Schwöbber en Bevern alsook de kloosters Amelungsborn en Corvey zijn bijkomende toeristische hoogtepunten.

Contactgegens

Naturpark Solling-Vogler

Wildpark 1, 37603 Holzminden

Telefoon: +49 (0) 5536 / 1313
Fax: +49 (0) 5536 / 999799

Email: info@naturpark-solling-vogler.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.