Seitennavigation

Natuurpark Steinhuder Meer

Het grootste meer van Noordwest-Duitsland

vergroten

Boat trip on the Steinhuder Meer
© Tourismusregion Hannover

Hart en naamgever van dit natuurpark is het grootste meer van Noordwest-Duitsland, het 30 km² grote Steinhuder Meer. Naast het meer wordt het landschapsbeeld door uitgestrekte veenlandvlaktes gekenmerkt, zoals het Tote Moor en het Wunstorfer Moor. Grote bossen en Meerbruchwiesen maken het natuurpark met zijn veelzijdig landschap tot een recreatiegebied van landelijke betekenis.

De toeristische hoogtepunten  zijn de gezellige dorpjes Mardorf en Steinhude. De talrijke, kleine winkels, visrestaurants en markten nodigen u uit voor een gezellige wandeling of een lekker hapje. Tot de verdere hoogtepunten in Steinhude behoren het schurengebied en het vlinderpark. Tijdens een bezoek aan het natuurparkcentrum krijgen bezoekers heel wat interessante en spannende weetjes over de inheemse natuur.

Aan watersporters biedt het meer de mogelijkheid om te zeilen en te surfen. Wie het rustiger aan wilt doen, kan meegaan op een boottocht of zwemmen aan één van de stranden. De omgeving rond het meer kan men tijdens een één- of tweedaagse tour langs de Steinhuder Meer Rundweg prima verkennen. Natuurliefhebbers kunnen zich bij een natuur- en landschapgids aansluiten en tijdens hun tocht met een vleugje geluk zeearenden observeren.

Contactgegens

Naturpark Steinhuder Meer, Infozentrum Steinhude

Am Graben, 31515 Wunstorf

Telefoon: +49 (0) 5033 / 939134

Email: info@naturpark-steinhuder-meer.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.