Seitennavigation

Natuurpark Wildeshauser Geest

Rivierromantiek, marsmuziek en geestgefluister

vergroten

Haus im Moor Goldenstedt
© Verbund Oldenburger Münsterland e.V. / Willi Rolfes

Het Natuurpark Wildeshauser Geest is met zijn 1.500 km² het grootste natuurpark van Nedersaksen en behoort tot de grootste natuurparken in Duitsland. Het unieke natuurlandschap van de regio bestaat uit soortrijke, gemengde bossen, lanen, met muurheggen doortrokken velden, zandduinen alsook veen- en heidevlaktes. Bij de nodige stilte kan men hier oeverlopers, ijsvogels, libellen en tijdens het trekvogelseizoen in de herfst ook kraanvogels in hun natuurlijke omgeving waarnemen. In het natuurbescherming- en informatiecentrum „Haus im Moor“ worden Moorbahnfahrten (veentreintochten) aangeboden. Op het Moorlehrpfad en in de Moortunnel kan men het veenlandschap vanuit een ondergronds perspectief waarnemen.

Bovendien kan men rustige dorpjes, eeuwenoude steengroeven, wind- en watermolens alsook middeleeuwse kerken ontdekken. Naast hotels en cafés, waarin typische regionale boekweitspecialiteiten worden aangeboden, nodigen de originele „ Melkhüser “ met hun melk- en yoghurtspecialiteiten u uit tot het proeven van regionale producten.

Actieve vakantiegangers komen hier zeker aan hun trekken. Met de fiets, de kano, te voet of te paard; voor natuur- en cultuurliefhebbers is het aanbod groot. We raden vooral aan om een tour te doen op de fietsroute van de Megalithkultur of een tocht met de kano op de Hunte. Alle routes kunnen als één- of meerdaagse tours individueel of met begeleiding worden geboekt.

Contactgegens

Naturpark Wildeshauser Geest

Delmenhorster Straße, 27793 Wildeshausen

Telefoon: +49 (0) 4431 / 85351
Fax: +49 (0) 4431 / 85432

Email: info@wildegeest.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.