Seitennavigation

Natuurparken Lüneburger Heide en Südheide

Lila Farbrausch tot Heideblüte

vergroten

Wietzer Berg
© Lüneburger Heide GmbH

Het grootste, samenhangend heidegebied in Midden-Europa ligt in de Lüneburger Heide. Het eeuwenoude cultuurlandschap ontstond door menselijk gebruik. Het gebied wordt tegenwoordig door heidschnucken onderhouden. De heidschnucke is een oud schapenras dat het symbool van de heide is geworden. Het landschap is in de twee beschermde natuurgebieden bijzonder goed bewaard gebleven : het Natuurpark Lüneburger Heide en het Natuurpark Südheide.

Voor toeristen is het landschap vooral interessant in de periode van de Heideblüte (bloei van de heide) in augustus en september. In het autovrije kerngebied van het Natuurpark Lüneburger Heide krijgt u vanaf de top van de Wilseder Berg een fascinerend uitzicht op de kleurenpracht van de paarse heidevlaktes. Met een vleugje geluk krijgt men ook een kudde heidschnucken te zien. Naast het heidelandschap vindt men in het Natuurpark Südheide één van de grootste, samenhangende bosgebieden van Europa. Aan de rand van het Natuurpark Südheide kunnen bezoekers herten en kraanvogels waarnemen. In het Pietzmoor bij Schneverdingen maakt een plankenpad  de weg vrij voor bezoekers naar de speciale fauna en flora van het veenlandschap.

De Heide is vooral bekend voor haar originele dorpen, kleine musea en regionale producten, zoals heidehoning, heideaardappelen en heideschapen. Tijdens de Heideblüte vinden er ook talrijke feesten plaats,  zoals het Heideblütenfest in Amelinghausen waar de Heidekoningin wordt verkozen.

Het heidelandschap kan men het best individueel of samen met een natuur- en landschapsgids ontdekken. Eén- of meerdaagse tours met de fiets, te voet, te paard  of op klassieke wijze met de koets kan men reserveren. We raden u vooral aan om een wandeling te maken op de Heidschnuckenweg, die door beide natuurparken loopt en in 2014 tot “het mooiste wandelpad van Duitsland” werd verkozen.

Contactgegens

Naturpark Lüneburger Heide

Schloßplatz, 21423 Winsen (Luhe)

Telefoon: +49 (0) 4171 / 693139
Fax: +49 (0) 4171 / 687139

Email: info@naturpark-lueneburger-heide.de
Bezoek website:

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.