Seitennavigation

Nedersaksische openluchtmuseum

Museumdorp Cloppenburg in het Oldenburger Münsterland

Museumdorp Cloppenburg is het oudste museumdorp van Duitsland en toont meer dan vijftig bouwwerken uit de afgelopen 500 jaar in deze landelijke regio. De geschiedenis van alledag van Nedersaksen komt tot leven: iedere zondag worden professionele rondleidingen aangeboden over zeer uiteenlopende onderwerpen en meedoeprogramma's voor de kinderen aangeboden.

Met brood bakken in een oude steenoven of textiel blauwverven naar historisch voorbeeld krijgen kinderen snel een eerste indruk van het leven van alledag in vervolgen tijden, terwijl hun ouders aan de rondleidingen kunnen deelnemen. Menig bezoeker kan vanuit de dagelijkse stress terug verlangen naar de vermeende rust en tevredenheid van vervlogen tijden, toen niet de computer, mobiele telefoon en tv het leven bepaalden, maar de familieleden elkaar verhalen vertelden aan het verwarmende haardvuur.

Maar wat er op het eerste gezicht romantisch uitziet, ontpopt zich bij nader inzien als historische plaats van noeste arbeid. Hoefsmid, molenaar of boer: hier werken de mensen precies zoals 200 jaar geleden, en als gereedschap dienen vooral hun eigen spieren.

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.