Seitennavigation

Niedersächsisches Landesmuseum Hannover

Het meest bezochte museum in Nedersaksen

vergroten

Lower Saxony State Museum
© Niedersächsisches Landesmuseum Hannover

Met zijn vier thema’s: „Oudere beeldende kunst in Europa“ , „Natuurkunde“, „Prehistorie“ en „Volkenkunde“ is het ‘Niedersächsisches Landesmuseum Hannover’ het grootste en meest bezochte museum in Niedersachsen.

In de collectie zijn werken van Rembrandt, Rubens en Albrecht Dürer opgenomen naast die van talloze andere kunstenaars. Zwaartepunten zijn Duitse kunst van de middeleeuwen tot de renaissance, Italiaanse schilderkunst van de 14e tot 18e eeuw, Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw en Europese kunst uit de 19e en vroege 20e eeuw.

Publiekstrekkers in de afdeling voor natuurkunde zijn het model van een dinosauriër en het aquarium („vivarium“) met meer dan 2000 inheemse en exotische vissen, amfibieën en reptielen. De bezoekers krijgen echter ook de veelzijdigheid van het landschap van Niedersachsen te zien, zoals hars, heide en Noordzee.

Een overzicht van meer dan 500.000 jaar cultuurgeschiedenis krijgt u in de afdeling Prehistorie van het museum. Hier leert u meer over economie en techniek, geschiedenis der menselijke nederzettingen, dodengebruiken en voorstellingen over het hiernamaals van het paleolithicum tot de middeleeuwen. Een bijzonder hoogtepunt zijn de gemummificeerde lijken uit Nedersaksische veengronden.

In de afdeling Volkenkunde zijn museumstukken uit de hele wereld te bewonderen. De vergane hoog ontwikkelde beschavingen van Peru en Mexico vormen het zwaartepunt, maar ook de Indianen van Noord-Amerika, de Afrikaanse volkeren en de bewoners van China, Japan en Indonesië zijn hier vertegenwoordigd. Leer meer over "Geneeskunde”, "Plantenteelt”, "Voeding” en "Natuurfilosofie” in de verschillende culturen!

Contactgegens

Niedersächsisches Landesmuseum

Willy-Brandt-Allee 5, 30169 Hannover

Telefoon: +49 (0) 511 / 9807686
Fax: +49 (0) 511 / 9807684

Email: info@nlm-h.niedersachsen.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.