Seitennavigation

Oldenburg culinair

'Oldenburger Palme', 'Pinkel' en 'Oldenburger Pulvertürmchen'

vergroten

the curly kale academy
© Oldenburg Tourismus & Marketing GmbH/ Verena Brandt

Als Oldenburg ze aan tafel nodigt, hebben fijnproevers moeite om te kiezen. Want het gastronomische aanbod is net als de stad van overmorgen zelf: veelzijdig, afwisselen en verrassend, en in ieder geval uitnodigend. En natuurlijk is er boerenkool.

In de stad van overmorgen gaat geen weg voorbij aan de 'Oldenburger Palme', zoals de smakelijke groente hier ook wel genoemd wordt. Daarbij wordt traditioneel 'Pinkel' geserveerd: de worst die wordt gemaakt van uien, havergrutten en vers spek. Een echte winterklassieker, die van oktober tot maart op het menu staat. Een geliefd presentje voor de keuken thuis is bijvoorbeeld huisgemaakte mosterd, die hier in diverse smaakvarianten verkrijgbaar is en in de Oldenburger Senfonie met de hand wordt vervaardigd.

Als bijzondere specialiteit geldt ook het 'Oldenburger Pulvertürmchen', de kostelijke bonbon van marsepein en truffels die herinnert aan de historische Pulverturm, het laatst bewaarde gebouw van de voormalige stadsvesting. Of de Oldenburger Torfsoden, een chocoladebruine gebaksoort van honingkoek, dat een hommage is aan stad en land van Oldenburg. Torfsoden (turven) zijn een historisch begrip uit de turfbouw, die typerend en beeldbepalend was voor het noordwesten. Zo werden de brokken genoemd die uit het hoogveen werden gestoken.

Contactgegens

Tourist Information

Kleine Kirchenstraße 10, 26122 Oldenburg

Telefoon: +49 (0) 441 / 36161366
Fax: +49 (0) 441 / 36161350

Email: info@oldenburg-tourist.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.