Seitennavigation

Osnabrücker Rund-Tour

Eens rond Osnabrück fietsen

Deze route is geschikt voor: toerfiets

Rond Osnabrück fietsen, dat valt goed te klaren in een dag. Daaruit wordt duidelijk dat niet enkel de City van Osnabrück, maar ook de stadsrand mag gezien worden.

Verloop en bezienswaardigheden

De tour begint aan de televisietoren in het stadsdeel Widukindland. De route brengt u voorbij idyllische plekjes nabij Gut Sandfort en de Brüningsquelle. In het stadsdeel Schölerberg strekt de zoo zich uit tot in het bos. De Nahner Waldbahn ligt langs de route, voordat de Sutthauser Mühle aan Gut Sutthausen u uitnodigt om eventjes te ontspannen. Op de weg naar Heller begeleiden we de Düte. Wie Osnabrück vanuit een vogelperspectief wilt waarnemen, kan op het vliegveld Atterheide proberen om een plaatsje te bemachtigen of wie liever met de waterfiets op het water wilt fietsen, kan naar de Rubbenbruchsee gaan. In de omgeving rond het Stichkanaal, domineert oude en nieuwe industriële architectuur. Eens u in Haste bent aangekomen, kunt u de Nackte Mühle bewonderen. Tegen het einde van de route passeert u nog het stadsdeel Dodesheide met zijn steengraven en aardbeienvelden. Op het einde zal u zeker met een tevreden gevoel terugkijken op Osnabrück.

Bewegwijzering

De Osnabrücker Rund-Tour is in het fietscontrolesysteem van het Osnabrücker Land (RAVELOS) geïntegreerd en wordt doorlopend in beide richtingen bewegwijzerd. Het volgende routelogo begeleidt u tijdens uw tocht:

 

 

 

 

 

Moeilijkheidsgraad en kenmerken van de route

Soms steil, soms vlak, maar voor bijna iedereen te doen.

Contactgegens

Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Herrenteichstraße 17+18, 49074 Osnabrück

Telefoon: +49 (0) 541 / 3234570
Fax: +49 (0) 541 / 3232761

Email: team@tvosl.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.