Seitennavigation

Oude stad van Stade

Oude Hanzehaven en koopmanshuizen uit de 17e eeuw

vergroten

Hansekogge in Stade
© STADE Tourismus-GmbH; Fotograf: Martin Elsen

Een zwerftocht door de oude stad is een zwerftocht door de geschiedenis. Water speelt de hoofdrol in Stade, zo ook aan de oude Hanzehaven: de rond 1250 ontstane Hanzehaven is als een van de oudste havencomplexen van Europa vrijwel onveranderd bewaard gebleven en zorgvuldig gerestaureerd. Het Schwedenspeicher, de kademuren met hun ingebouwde trappen en wrijfpalen, de platbodem Willi, de houten kraan, de stalen kraan, de stadswaag, het Baumhaus, de Hudebrücke en de koopmanshuizen aan de Wasser West en de Wasser Ost geven de haven een unieke, harmonieuze aanblik.

Ook de oude stad biedt met zijn vele chique burgerhuizen uit de 17e eeuw veel om te bekijken: een van de mooiste pleinen is zeker de Fischmarkt met zijn gereconstrueerde houten tredmolenkraan, omgeven door kademuren en prachtige vakwerkhuizen.

Dan gaat u verder langs de barokke toren van de St. Cosmae-kerk naar het stadhuis, waarvan de gotische keldergewelven de grote brand van 1659 hebben doorstaan.

Het stadhuis zelf is een door de Nederlandse renaissance en de vroege barok doortrokken bakstenen gebouw. Vlakbij ligt de Pferdemarkt met in het midden het 17e-eeuwse arsenaal.

Contactgegens

STADE Tourismus GmbH / Tourist-Information am Hafen

Hansestraße 16, 21682 Stade

Telefoon: +49 (0) 4141 / 409170
Fax: +49 (0) 4141 / 409150

Email: info@stade-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.