Seitennavigation

Papenburger Zeitspeicher

Een interactief informatiecentrum

vergroten

Papenburg - In the "Zeitspeicher" visitors experience the city's history
© Papenburg Tourismus GmbH

Het 'Papenburger Zeitspeicher' is een interactief informatiecentrum voor bezoekers dat in deze soort uniek is in Duitsland. Op het terrein van de voormalige productielocaties van de Meyer Werft, het Forum Alte Werft, is in een historisch gebouw een interactieve avonturenwereld gecreëerd. Hier wordt de geschiedenis tastbaar gemaakt!

Beleef het ontstaan van Papenburg

De stichter van de stad, Dietrich von Velen, neemt u 'hoogstpersoonlijk' mee op een reis door de tijd naar de ontstaansgeschiedenis van Papenburg 'Vom Moor zum Meer' (van veen tot zee). U beleeft bij interactieve objecten hoe rond 1630 de eerste plaggenhutten werden gebouwd en kanalen werden aangelegd. Daarnaast krijgt u veel waardevolle informatie over aantrekkelijke bestemmingen voor uitjes in Papenburg.

Ontdek de staalscheepsbouw

Begin uw ontdekkingsreis rond 1870 in een bar aan het andere eind van de wereld. Luister naar de Papenburgse kapiteins en hun verhalen. Kruip zelf in de huid van een kapitein en kom meer te weten over de staalscheepsbouw op de bouwlocatie van de legendarische Graf Götzen.

Ervaar de fascinatie van het auto's testen

'Attentie, topgeheim', luidt hier het devies. U betreedt op het ATP-testterrein een streng bewaakt gebied. De toegang tot het ATP-testterrein is streng verboden voor privépersonen. Maar voor u maken we in het Papenburger Zeitspeicher een uitzondering. Hier hebt u de unieke kans om een fascinerende blik achter de blinderingsmuren van het ATP-testterrein te werpen. Beleef de spannende wereld van het auto's testen. Maak kennis met de Erlkönig en word zelf testcoureur op het ATP-miniparcours. Beklim de steile curve en test uw lichamelijke fitness bij de Powercheck.

Tourist Information Papenburg

Op de begane grond van het gebouw is de toeristeninformatie van Papenburg, resp. Papenburg Tourismus GmbH ondergebracht. Hier kunt u uw toegangskaarten voor het Zeitspeicher, alle mogelijke informatie over de bezienswaardigheden van Papenburg en kaartjes voor alle toeristische attracties kopen. Laat u in de luxueuze omgeving van de Kreuzfahrer-Lounge informeren over cruises, of snuffel in de souvenirshop naar geschenkartikelen.

Contactgegens

Papenburg Tourismus GmbH

Ölmühlenweg 21, 26871 Papenburg

Telefoon: +49 (0) 4961 / 83960
Fax: +49 (0) 4961 / 839696

Email: info@papenburg-tourismus.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.