Seitennavigation

phæno in Wolfsburg

Duitslands unieke sciencecenter

vergroten

Distortion in the concave mirror in the Wolfsburg phæno
© phæno gGmbH

In Phæno in Wolfsburg beleven nieuwsgierigen meer dan 350 fenomenen die ze kunnen beetpakken en uitproberen. Tornado's, antizwaartekracht, magneetzweefbanen en lichtgevende gassen wekken het enthousiasme voor natuurwetenschappelijk een technische onderwerpen. Bij Phæno is er voor iedereen, van specialist tot leek, iets te beleven. Gezinnen ontdekken net zo goed als individuele bezoekers, groepen of verenigingen de meest uiteenlopende fenomenen van deze wereld.

En het beste: u wordt zelf uitgenodigd om het hele gebeuren actief te beïnvloeden. "Bij Phæno gaat het er vooral om dat je plezier hebt, nieuwsgierig wordt en je kennis verdiept. We geven bij Phæno bewust geen routes aan. Elke bezoeker baant zich helemaal zijn eigen weg door ons experimenteerlandschap en zet zelf zijn eigen accenten," zo beschrijft Phæno-directeur Wolfgang Guthardt het concept.

Je verbazen bij Phæno betekent bijvoorbeeld: de meer dan zes meter hoge vuurtornado bewonderen, een kogel louter door ontspanning in beweging brengen, scheef staan in de gekke salon, gewichtloosheid van objecten beleven, of als een fakir comfortabel op een spijkerbed liggen. Dat zijn maar een paar voorbeelden van wat de bezoekers op een opwindende dag bij Phæno allemaal te wachten staat.

De met de Pritzker-prijs onderscheiden architecte Zaha Hadid ontwierp het indrukwekkende gebouw, dat wereldwijd tot de twaalf belangrijkste bouwwerken van de moderne tijd behoort.

Twee bezoekerslaboratoria, het wetenschapstheater en het ideeënforum bieden de bezoekers nog meer ruimte voor een afwisselend programma van evenementen, workshops en scienceshows. Die geven informatie die denken en handelen in een netwerkcontext bevordert.

Contactgegens

phæno gGmbH

Willy-Brandt-Platz 1, 38440 Wolfsburg

Telefoon: +49 (0) 180 / 1060600
Fax: +49 (0) 5361 / 89010110

Email: entdecke@phaeno.de

Vind uw vakantie

Evenementen, accomodaties en aanbiedingen voor u.